היום הראשון – ברלין

היום הראשון בברלין התחיל מוקדם, כבר בשעת בוקר מוקדמת נחתנו לתוך סופו של גל חום ששיגע כבר שבוע את אירופה. חיכו לנו 38 מעלות בשיאו של היום אבל עדיין היה מוקדם. מהמטוס עברנו אל קופסת הסרדינים שמשום מה קוראים לה אוטובוס של שדה תעופה ואחרי טיול הגענו אל ביקורת הדרכונים ואל מסוע המזוודות.

הסתובבנו בשדה התעופה טגל לצורך הכרות וגם כדי לקנות כרטיס Berlin Welcom Card. הכרנו קצת וכרטיס לא מצאנו.

החלטנו בשלב זה לא לטייל עם המזוודות ולקחנו מונית מתור ארוך אבל מהיר, מנוהל ביד רמה על ידי סדרנית וסדרן. האחרון לקח מזוודה בכל יד והניף אותן בקלילות אל אחוריה של מונית. חצי שעה מאוחר יותר התייצבנו במלון ווינטרס החומה ליד תחנת ביקורת צ'ארלי. לרשת כמה מלונות בסביבה וצריך לדייק בשם אם רוצים להגיע למלון הנכון.

שתי הפתעות חיכו לנו בקבלה, שתיהן טובות. שדרגו את החדר שלנו לסוויטה וקבלנו אותה מיד למרות השעה המוקדמת מאד. התארגנו בחדר בזריזות ויצאנו אל הרחוב להתחיל הכרות עם הסביבה.

שני מאפיינים לאזור (סמוך לנקודת ביקורת צ'ארלי): המון תיירים והמון דוכנים למכירת נקניקיות מסוגים שונים.

עמדת ביקורת צ'ארלי

עמדת ביקורת צ'ארליזהירות אתה עוזב את האזור האמריקאיהתחלנו בנקודת הביקורת צ'ארלי שכבר צולמה על ידי כל תייר שהיה אי פעם בברלין, לפני ואחרי האיחוד. עכשיו יש חלקים של החומה מפוזרים סביבה ושני "חיילים אמריקאים" עם דגלי ארצות הברית עומדים ליד המחסום לשעבר ומתפרנסים מלהצטלם עם תיירים. ליד העמדה ניצב גם שלט המזהיר את הבאים כי הם עוזבים את האזור האמריקאי. החומה ופירוקה עשו נפלאות לתיירות לברלין. בודדים וקבוצות, ברגל, באופניים ובאוטובוסים, מגיעים לראות ולצלם. גם אנחנו.

בגלל החום והרעב, החלטנו לא להמשיך להסתובב ברחובות וחזרנו למלון לנוח קצת. לא לפני שבדקתי את טעמה של ה"ברטוורשט" הברלינאית המקורית (לפחות לפי השלט). הנקניקייה כפולה באורכה מהלחמנייה וטעימה מאד. יש עוד כמה סוגים לבדוק בהמשך.

המוזיאון היהודי

עץ התקווה לעתידמאוחר יותר יצאנו שוב לרחובות. היעד – המוזיאון היהודי. המוזיאון אינו רק מזכרת לשואת יהודי אשכנז בכלל וגרמניה בפרט. המוזיאון מציין גם את התקופות הטובות שעברו על היהודים. מימי הביניים ותקופת ההשכלה וגם את התקווה לעתיד.

 

המוזיאון היהודי - הכניסה משמאלהמוזיאון היהודי - המבנה הימניהבניין מיוחד בצורתו החיצונית והפנימית. הכניסה היא מבניין רגיל בצורתו וממנו עוברים אל החלק המעניין הימני. עברנו אותו על פי מסלול המסומן על הרצפה, מלווים במדריך קולי בעברית שהוסיף לחוויה הסברים שווים בהחלט.

יצאנו מהמוזיאון לטיול לאורך רחוב פרידריך – "פרידריך שטרסה" עד "אונטר דן לינדן". שדרה רחבה שאמור להיות נחמד לטייל בה מלבד העובדה שהיא כרגע אתר בנייה, נראה כמו הכנה למסלול תחתית נוסף.

כיכר בבל

המשכנו בשדרת "אונטר דן לינדן" לכוון כיכר בבל. בכיכר בבל יזם וארגן גבלס, שר התעמולה הנאצי, שרפת ספרים ציבורית של סופרים יהודים, קומוניסטים ובכלל כל מה שלא תאם את התפיסה הנאצית. שרפה שהביאה את היינריך היינה לנבא כי "במקום בו שורפים ספרים, ישרפו בני אדם". ניבא ולא ידע כמה צדק.

אנדרטה לשרפת הספרים בכיכר בבלהכיכר ריקה. רק מי שיודע, יחפש וימצא את פלטת המתכת  הנמצאת על רצפת הכיכר ומציינת את האירוע. סמוך לה נמצאת פלטת פרספקס שרוטה. גם כאן, רק מי שיודע, ינסה לראות דרכה את מדפי הספרים הריקים בחדר הריק שמתחת לכיכר, אנדרטה לציון האירוע שהוקמה על ידי האמן מיכה אולמן. קשה לראות ועוד יותר קשה לצלם. בצד הכיכר מבוצעים שיפוצים מסיביים של אזור השייך לכנסיה סמוכה. אני מקווה שבסיום העבודות, תהיה האנדרטה קצת יותר גלויה לעוברים ברחוב.

כנסיית הברלינר דום

לא רחוק בהמשך הדרת אונטר דן לינדן ראינו את כיפת הברלינר דום. אמנם לא התכוונו להגיע אליה היום אבל זה נראה קרוב, המשכנו.

הברלינר דום - מבחוץהברלינר דום - מבפניםהברלינר דום - העוגבהברלינר דום - אחד מארונות המתים בכנסייההכנסייה גדולה, גבוהה ויפה גם מבחוץ וכפי שראינו גם מבפנים. שילמנו דמי כניסה (4 אירו במקום 7. בכל מקום אנו שואלים אם יש הנחה למחזיקי כרטיס Berlin Welcom Card שקנינו בדרך. זה הצליח גם כאן וגם במוזיאון היהודי) ונכנסנו.

ראינו את פנים הכנסייה. את העוגב הענק והמרשים. את המכובדים הקבורים בצד הכנסייה. טיפסתי גם אל מוזיאון הכנסייה כדי לראות דוגמאות ומודלים מבניית הכנסייה. אחר כך גם ירדנו אל המרתף הקר ויצאנו דרך הקריפטה בה מסודרים שורות שורות של ארונות מתים. מספיק ליום אחד.

לפני הנסיעה: ההכנות

היום השני: ברלין, מוזיאון פרגמון, הגלריה הלאומית הישנה, מוזיאון מזרח גרמניה, מוזיאון בודה, בית הכנסת החדש, טופוגרפיה של טרור

היום השלישי: פוטסדם, פארק סנסוצ'י, הרובע ההולנדי

היום הרביעי: דרסדן, הארמון המלכותי, ארמון צווינגר

היום החמישי: ברלין, פנורמת החומה, מוזיאון החומה, תערוכת איי וייויי, East Side Galery

היום השישי: ברלין, ארמון שרלוטנבורג, מוזיאון בורגרון, פארק טירגרטן, שער ברנדנבורג

היום השביעי: ברלין, האנדרטה לשואה – המיצג, כיכר אלכסנדר, כיכר הכשר, הבונדסטג, פארק טירגרטן

היום השמיני: ברלין,האנדרטה לשואה – מרכז המידע, גלריית הציורים

היום התשיעי: ברלין, מוזיאון טרבי, גן החיות והאקווריום

תגובה אחת על היום הראשון – ברלין

  1. פינגבאק: חופשה 2014 – ברלין, פוטסדם, דרסדן | מחשבות ועוד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.