היום הרביעי – דרסדן

איך מגיעים

ערב לפני הנסיעה לדרסדן ישבתי מול המחשב, אתר האינטרנט של S-Bahn Berlin לפני. כל מה שצריך זה לבחור נכון. תחנת היציאה – ה- U_Bahn הקרובה ביותר למלון. תחנת היעד – Dresden, Hauptbahnhof – התחנה המרכזית של דרסדן (היא קרובה יותר לאתרי התיירות מאשר התחנה החדשה יותר בצפון העיר). בחרתי תאריך ושעת בוקר מוקדמת והרי התוצאות. בחרנו בנסיעה הקצרה ביותר בזמן.

לא הזמנו מקומות שמורים מראש ואת הכרטיסים קנינו מאוטומט בתחנת הרכבת. כשעלינו לרכבת התברר לנו שהרכבת מלאה ויש סיכוי שנעמוד בשעתיים הקרובות. למזלי, זוגתי אופטימית ממני ולאחר צעידה לאורך מספר קרונות מצאנו מקומות ישיבה אפילו קרובים זה לזו. יש זמן אבל צריך לרדת בזמן. הרכבת ממשיכה עד וינה ולפספס תחנה יכול להיות בעייתי.

שעתיים וקצת מאוחר יותר יצאנו מהתחנה המרכזית של דרסדן. מצוידים במפה (שקנינו במודיעין לתיירים) ובהסבר בע"פ  יצאנו לעבר העיר העתיקה. 15 דקות הליכה דרך רחוב פרגר המודרני במבנה ובחנויות הנמצאות בו (כולל מקדונלד וסאבווי) ורחוב סי שמתחיל להראות כמו רחוב בעיר עתיקה. המשכו של רחוב סי הוא רחוב הארמון, הגענו לעיר העתיקה. (מפה).

הארמון המלכותי Residenzschloss

הארמון המלכותיהיעד הראשון – הארמון.  מלבד סיור בארמון ידענו על מקום בארמון שנקרא "הכספת הירוקה" ששווה ביקור. מבירור קצר עם איש בארמון נודע לנו שיש שתי כספות, אחת ירוקה והיסטורית והשנייה ירוקה וחדשה. יש כרטיס ל"כספת הירוקה" שמחירו 12 אירו, ויש כרטיס לכל שאר הארמון כולל הכספת החדשה, במחיר 9 אירו. החלטנו לבקר גם וגם.

כמעט שבעים שנה אחרי, קשה לראות היום סימנים לכך שהארמון המלכותי של אוגוסט החזק (תחילת המאה השמונה עשרה), נהרס במלחמת העולם השנייה אולם מדרסדן לא נשאר הרבה בסיום המלחמה. הארמון שופץ, הפך לארמון לאמנות ומדע ונראה היום כמו ישן.

הכספת הירוקה ההיסטורית Historisches Grünes Gewölbe

התחלנו בכספת הירוקה ההיסטורית. אחרי שהפקדנו את התיקים במלתחה, נכנסנו בדלת כפולה אל החדר הראשון. החדרים די מובילים מאחד לבא אחריו. סדר החדרים מתחיל בארון האמבר. שמלא ביצירות מאמבר כמובן. משם, לחדר השנהב, חדר כסף, החדר זהב לבן והיכל החפצים היקרים. אוסף  מרשים של כלים מקושטים ביותר שנראים עוד רבים יותר מהמציאות בגלל המראות המרובות.

כאילו אין זה מספיק, בחדר נוסף, דרך  סורג ברזל, אפשר לראות את הפריטים היקרים הקטנים של אוגוסט החזק, ועוד חדר שהוא חדר התכשיטים. חדר שקירותיו מכוסים במראות וכולל אוסף של תכשיטים מהמאה ה- 18. הסיור מסתיים בחדר הברונזה, חדר (עלוב יחסית אחרי החדרים הקודמים) עם פסלי ברונזה.

אם אוגוסט החזר רצה להוכיח שהוא עשיר, הוא ללא ספק הצליח.

אסור לצלם בכספת הירוקה ולכן אם רוצים להכיר או להיזכר אפשר לעשות זאת עם הסיור הוירטואלי באתר הארמון באינטרנט.

הכספת הירוקה החדשה Neues Grünes Gewölbe

שושלת ה"אוגוסטים" לא הסתפקה במועט, גם יורשיו של "החזק" המשיכו לצבור תכשיטים ועבודות אומנות בכסף, זהב, יהלומים ועוד חומרים יקרים. בכספת הירוקה החדשה מוצגות עבודות אומנות שבוצעו עבור ה"אוגוסטים" או נרכשו על ידם מרחבי העולם.

קשה לבחור את המוצג המרשים ביותר  אבל המוצג הבא יכול להתחרות על הכתר:

השליט העליון של הודו, חוגג את יום הולדתו. נסיכי האימפריה מתקדמים בחרדת קודש להציג את המתנות שלהם.  העבודה יוצרה בתחילת המאה ה-18 על ידי דינגלינגר ואחיו, תכשיטנים אירופיים. לא צריך מילים כשיש תמונה. יצירת המופת כוללת 4909 יהלומים, 160 אבני אודם, 164 ברקת, ספיר אחד ו- 16 פנינים.

הבאת מתנות לשולטן

הבאת מתנות למהרג'ה ההודי – גרסה אירופית

ועוד שניים רק בשביל להראות שהמוצג הקודם מרהיב אבל לא לגמרי ייחודי.

הנשקיה והאגף הטורקי

ביקרנו בעוד שני אגפים בקומה השנייה בארמון: הנשקייה והאגף הטורקי.

אוסף של נשקים וחליפות שריון לסוסים ולרוכבים וגם ללוחמים על הקרקע. מקושטים בכל דרך אפשרית כאילו לתצוגת אופנה באולם נשקיה גדול.

אוהל טורקי, סוסים ערביים ואוסף נשקים מהמזרח באגף הטורקי.

המשותף לשתי התצוגות הוא ההשקעה במראה ובפרטים של כל פריט לבוש, שריון או נשק.

ארמון צווינגר Zwinger

ארמון צוויגרארמון צווינגר מרוחק כמה מאות מטרים מארמון המלכותי אבל כמוהו סבל קשות בסיום מלחמת העולם השנייה. הארמון הגדול נשרף כתוצאה מההפצצה של דרסדן בפברואר 1945 ושופץ כעשר שנים לאחר המלחמה. מלבד רחבה גדולה ומטופחת במרכז הוא כולל שלושה אגפים מעניינים: גלריית ציורים (שלוש קומות של ציורים ממיטב ציירי הרנסנס באירופה), מוזיאון פורצלן (כלי אוכל, כדים, בעלי חיים ומני עיצובים שונים ומשונים מסין, יפן והרוב תוצרת אמני פורצלן גרמנים) ומוזיאון מכני-פיזי (אוסף שעונים ומכשור מדעי מהמאות 16 עד 19).

גם בארמון צוויגר אסור לצלם אך אפשר לצפות בחלק נכבד מהאגפים בסיור וירטואלי באתר הארמון.

השלמנו את הביקור בעיר בסיור בעיר העתיקה וחיפוש מזכרות.

עמודי רוח ליצור חשמלחזרה ברכבת המהירה EC170 לברלין. תוך כדי הנסיעה ברכבת, ראינו עשרות רבות של עמודי רוח ושדות של פנלים סולאריים ליצירת חשמל.

הלוואי עלינו.

לפני הנסיעה: ההכנות

היום הראשון: ברלין, עמדת ביקורת צ'ארלי, המוזיאון היהודי, כיכר בבל, כנסיית הברלינר דום

היום השני: ברלין, מוזיאון פרגמון, הגלריה הלאומית הישנה, מוזיאון מזרח גרמניה, מוזיאון בודה, בית הכנסת החדש, טופוגרפיה של טרור

היום השלישי: פוטסדם, פארק סנסוצ'י, הרובע ההולנדי

היום החמישי: ברלין, פנורמת החומה, מוזיאון החומה, תערוכת איי וייויי, East Side Galery

היום השישי: ברלין, ארמון שרלוטנבורג, מוזיאון בורגרון, פארק טירגרטן, שער ברנדנבורג

היום השביעי: ברלין, האנדרטה לשואה – המיצג, כיכר אלכסנדר, כיכר הכשר, הבונדסטג, פארק טירגרטן

היום השמיני: ברלין, האנדרטה לשואה – מרכז המידע, גלריית הציורים

היום התשיעי: ברלין, מוזיאון טרבי, גן החיות והאקווריום

תגובה אחת על היום הרביעי – דרסדן

  1. פינגבאק: חופשה 2014 – ברלין, פוטסדם, דרסדן | מחשבות ועוד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.