מוסקבה – היום הרביעי

פארק קולומנסקויה Коло́менское

מפת הפארקנוסעים דרומה במטרו מספר 2 (הירוק) עד תחנת Kolomenskaya ואל מה שהחל כאחוזה כפרית של נסיכי רוסיה והיום הוא פארק ושמורה, פארק קולומנסקיה.

הרבה ירוק בכניסה ושתי כנסיות ששווה לראות: כנסיית גבירתנו מקאזאן (מהמאה השבע עשרה) וכנסיית העלייה לשמיים (מהמאה השש עשרה) שהוקמה לציון לידתו של איוון האיום.

אחרי שראינו את יופיו של המקום הצופה על גדתו של נהר מוסקבה, הלכנו לראות צריף. לא סתם צריף – בית העץ של פיטר הראשון שנבנה בשנת 1702. הבית נבנה באי סנט מארק ושימש את הצאר במשך חודשיים כשפיקח על בניית אניות מלחמה בצפון רוסיה. הבית הועבר לפארק בשנת 1934.

כמעט עזבנו כשספרה לנו המדריכה על ארמון העץ הגדול. ארמון העץ הגדול נבנה בקולומנסקיה כארמון קיץ על ידי הצאר אלקסי הראשון. ארמון עץ ענק שנבנה ללא מסמרים או דבק. כשעברה חצר המלכות לסנט פטרסבורג, הוזנח הארמון ולבסוף פורק בהוראת קטרינה השנייה. בשנת 2010 הושלמה בנייתו מחדש לפי מודל ששרד. אמנם צריך ללכת כקילומטר כדי להגיע אליו אבל אסור לפספס.

.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

מי היא גבירתנו מקאזן Our Lady of Kazan?

השם המוזר של הכנסייה "גבירתנו מקזאן" עורר את סקרנותי וגם השאלה מה היא ואיפה היא אותה קזאן.

שילוב של כמה אתרי אינטרנט (במיוחד ויקיפדיה) ענה על שאלותיי.

גבירתנו היא כמובן הבתולה מרי, אימו של ישו. קזאן היא עיר עתיקה (חגגה לפני מספר שנים יום הולדת אלף). והסיפור הוא על ילדה קטנה בשם מטרונה שבשמיני ביולי, שנת 1579, הבתולה מרי הופיעה לפניה וגילתה לה את מקומו של ציור של מרי עם ישו הקטן. מטרונה הלכה למקום וגלתה את הציור, קבור מתחת לאדמה. מאז הפך אותו ציור לקדוש כמובן ולפטרון ומגן של העיר קזאן. במקום הגילוי הוקם מנזר על שם הבתולה מרי ובו נשמר גם הציור. בלילה של 29 ביוני 1904 נגנב הציור מהכנסייה ולמעשה אבדו עקבותיו. מאוחר יותר פוצצה הכנסייה על ידי השלטון קומוניסטי.

לזכר התגלותה של הבתולה מרי הוקמו כנסיית גם במוסקבה וגם בסנט פטרסבורג על שם גבירתנו מקזאן.

בית כנסת קוראל במוסקבה

את העיסוק המרובה בנצרות צריך לאזן עם קצת יהדות אז קפצנו לביקור בבית הכנסת קוראל.

בית הכנסת קוראל במוסקבה הוא בית הכנסת המרכזי של מוסקבה ושל רוסיה בכלל ונמצא בקרבת הרובע העתיק של מוסקבה (קיטאי גורוד). היוזמה להקמתו החלה בשנת 1881 אולם חוסר שיתוף פעולה מצד הממשל (ביטוי עדין) עכבו את השלמתו עד לאחר המהפכה הרוסית ורק בשנת 1906 הוא נפתח לציבור.

למוסקבה – היום החמישי

תגובה אחת על מוסקבה – היום הרביעי

  1. פינגבאק: רוסיה ולטביה – סוף תעוד טיול קיץ | מחשבות ועוד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.