ריגה – היום השני

כמה דקות לפני השעה עשר בבוקר כבר חנה מיניוואן מרצדס של Discover Latvia ליד המלון. ריכרד הנהג ומאיה המדריכה יצאו איתנו לטיול שהוגדר "שלושת הפנינים של אזור סמיגליה: טירת באוסקה והארמונות מזוטנה ורנדלה".

IMG_3619

אזור סמיגליה נמצא דרומית לריגה (המפה צולמה בכניסה לטירת באוסקה). אחרי כשעה נסיעה הגענו לפנינה הראשונה, טירת באוסקה.

טירת באוסקה

טירת באוסקה נבנתה באמצע המאה החמש עשרה על ידי המסדר הליבוניאני כמבצר צבאי במפגש הנהרות מוזה וממלה. כמאה שנה מאוחר יותר הוצמד למבצר ארמונו של דוכס קורלנד. המבצר והארמון ננטשו והוזנחו בתחילת המאה השמונה עשרה. המבצר ששימש את המסדר נשאר במצבו ואילו ארמון הדוכס שוחזר והפך למוזיאון להסטוריה ואמנות של באוסקה. הטיול שלנו כלל את שני החלקים.

אחרי הסיור במבצר, נכנסנו למוזיאון ההיסטוריה והאמנות של באוסקה.

ארמון מזוטנה

הסברה והשכלה: ארמון מזוטנה נבנה בסגנון קלאסי בשנים 1798-1802 עבור המורה והמחנכת של נכדיה של הקיסרית קתרינה השנייה (מורי ישראל – לתשומת ליבכם). אחד מאדריכלי הארמון היה כמובן איטלקי – ג'יאקומו קוארנג'י. בנוסף פותח גם נוף בסגנון אנגלי מסביב לארמון ונבנו כמה מבני עזר. הארמון והפארק בבעלות פרטית משנת 1920 ועברו שיקום בשנת 2001.

הגענו אל הארמון בדרך עפר מצידו השני של נהר. ביננו לבין הארמון נמתח גשר צף נחמד אותו חצינו. חלק מהארמון פתוח למבקרים ורובו מלון.

ארמון רנדלה

הסברה והשכלה: ארמון רנדלה הוא אחד משני ארמונות בסגנון הבארוק שנבנו עבור דוכסי קורלנד. הארמון נבנה בשני תקופות, החל משנת 1736 ועד 1740 ומשנת 1764 עד 1768. נמצא 12 קילומטר מערבית לבאוסקה.

בשנת 1736 עיצב ברתולומאו רסטרלי את הארמון כמעון קיץ של ארנסט יוהן פון בירון, דוכס קורלנד. בעקבות נפילתו של בירון מגדולתו, עמד הארמון ריק עד 1765, כאשר רסטרלי חזר כדי להשלים את עיצוב הפנים שלה.

לאחר שדוכסות קורלנד נבלעה על ידי האימפריה הרוסית בשנת 1795, נתנה קתרינה הגדולה את הארמון כמתנה לרוזן ולריאן זובוב, אחיו הצעיר של המאהב שלה, הנסיך פלטון זובוב. בזמן הכיבוש הגרמני במלחמת העולם הראשונה, שימש הארמון כבית חולים וכמשרדו של מפקד האזור.

לארמון נגרם נזק רציני בשנת 1919 במהלך מלחמת העצמאות הלטבית ולאחר המלחמה עבר לרשות המדינה. בשנת 1972 הפך למוזיאון קבוע והחל שיקומו של הארמון.

צמוד לארמון גן מושקע ומטופח ובמרכזו בית קפה נחמד.

תם כיף של טיול שהיה מהנה ובוצע במקצועיות על ידי ריכרד ומאיה, חוזרים לריגה.

בית הכנסת בריגה

לסיום היום קפצנו לביקור בבית הכנסת המרכזי בעיר העתיקה. בית כנסת חביב וצנוע. למרות הניידת שחנתה מול הכניסה, היהודי שקבל אותנו בכניסה, גבה דמי כניסה וגם נכנס איתנו (היינו לבד בבית הכנסת), אמר שתחושת הביטחון של היהודים בעיר מלאה.

בית הכנסת בריגה

לריגה – יום שלישי

תגובה אחת על ריגה – היום השני

  1. פינגבאק: רוסיה ולטביה – סוף תעוד טיול קיץ | מחשבות ועוד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.