שנים שמעתי על המתכון הזה אבל עד לפני שבועיים לא הכנתי אף פעם. נראה לי שחבל לבזבז עוף שאפשר להכין בשלל טעמים על משהו מלוח. מה עם פלפל שחור, פפריקה, כמון, כורכום. פתאום לא צריך כלום? רק מלח?
לפני שבועיים החלטתי לנסות. היה בארון הרבה מלח.
בחנתי באינטרנט כמה עשרות מתכונים והוראות והלכתי על הגרסה הפשוטה ביותר. לקחתי קילו מלח גס. שיטחתי בתבנית. ניקיתי קצת את העוף וקשרתי את הרגלים והכנפיים שהעוף יהיה מרוכז בעצמו. ליתר בטחון הוספתי בתוכו ראש שום שלם. הנחתי את העוף על מצע המלח. שמתי בתנור בחום של 200 מעלות. אחרי שעה וחצי, חזרתי, הוצאתי את העוף והסרתי את העור שהיה במגע עם המלח, אכלנו וליקקנו את האצבעות.
השבוע, במסגרת הקניות, יחד עם העוף, קניתי עוד קילו מלח גס.