מעדן היום – עוף במלח

שנים שמעתי על המתכון הזה אבל עד לפני שבועיים לא הכנתי אף פעם. נראה לי שחבל לבזבז עוף שאפשר להכין בשלל טעמים על משהו מלוח. מה עם פלפל שחור, פפריקה, כמון, כורכום. פתאום לא צריך כלום? רק מלח?

לפני שבועיים החלטתי לנסות. היה בארון הרבה מלח.

בחנתי באינטרנט כמה עשרות מתכונים והוראות והלכתי על הגרסה הפשוטה ביותר. לקחתי קילו מלח גס. שיטחתי בתבנית. ניקיתי קצת את העוף וקשרתי את הרגלים והכנפיים שהעוף יהיה מרוכז בעצמו. ליתר בטחון הוספתי בתוכו ראש שום שלם. הנחתי את העוף על מצע המלח. שמתי בתנור בחום של 200 מעלות. אחרי שעה וחצי, חזרתי, הוצאתי את העוף והסרתי את העור שהיה במגע עם המלח, אכלנו וליקקנו את האצבעות.

השבוע, במסגרת הקניות, יחד עם העוף, קניתי עוד קילו מלח גס.

פוסט זה פורסם בקטגוריה ככה סתם, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.