בירות: ארדינגר, ווינשטפנר, היינקן, לפה רדיוס, לפה בראון

ארבע מחמש הבירות ברשומה זו טעימות ברמה שקשה לי להחליט מי טובה יותר אבל הן שונות למדי זו מזו.

ארדינגר (בירת חיטה)

ארדינגר חיטהבירת חיטה בהירה. מיוצרת בעיר ארדינג שבחבל בוואריה בגרמניה. מים, לתת חיטה, כשות ושמרים נותנים 5.6% אלכוהול. 48 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. ייחודה של הבירה בתסיסה כפולה של לתת החיטה. הפעם הראשונה כרגיל בתהליך יצור בירה. הפעם השנייה בבקבוק או בחבית הסופית.  התוצאה בהחלט טובה.

ראשיתה של המבשלה בשנת 1886, השנה שבה נרשמה המבשלה באופן רשמי. לאחר מספר שינויים בבעלות, בשנת 1935 רכש אותה מי שהיה המנהל הכללי באותה העת, פרנץ ברומבך. 30 שנה אחר כך, בשנת 1965, נכנס לעסק בנו של פרנץ, ורנר שמנהל אותה משנת 1975 ועד היום. נחשבת  כאחת מהמבשלות הפרטיות הגדולות ביותר בגרמניה.

ווינשטפנר

ווינשטפן חיטהגם היא בירת חיטה בהירה. (הצילום במסעדת לאו ביסטרו בירושלים, בה שתיתי אותה). מיוצרת משנת 1040בעיר פרייזינג בגרמניה, במבשלה העתיקה בעולם (כך כתוב על הבירה) . מים, לתת חיטה, לתת שעורה, כשות ושמרים. 42 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. 5.4% אלכוהול.

בשנת 1040, קיבל אב המנזר ארנולד, רישיון ליצור ומכירת בירה מהעיר פרייזינג עבור מנזר ווינשטפן. מבשלת מנזר ווינשטפן נולדה. בארבע מאות השנים הבאות נשרף המנזר ארבע פעמים, נפגע ממגפות שלוש פעמים וגם מרעידת אדמה. כל זה לא ייאש את הנזירים הבנדיקטינים שחזרו והקימו את המבשלה, טוב יותר בכל פעם.

בשנת 1803 עבר המנזר לבעלות המדינה הבווארית  והמבשלה פעלה בפיקוח חילוני. באמצע המאה התשע עשרה עבר לווינשטפן בית הספר החקלאי המרכזי שהפך בשנת 1910 לאוניברסיטה לחקלאות ובישול בירה (הגרמנית לוקחים את נושא הבירה ברצינות רבה). בשנת 1921 הפכה המבשלה להיות מבשלת מדינת בוואריה. בעוד 26 שנים תחגוג 1000 שנות פעילות.

היינקן

היינקןלא צריך לספר הרבה על הבירה המיוצרת על ידי טמפו בנתניה בפיקוח היינקן ההולנדית. לאגר אירופאית בהירה. אחת מהבירות הבודדות שעומדות בתקן הטוהר הגרמני ומכילה רק מים, לתת שעורה וכשות. 5.0% אלכוהול ורק 40 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. התוצאה מצוינת.

לפה רדיוס

לפה רדיוסעל מבשלת לפה כבר כתבתי ברשומה קודמת, על לפה בלונד. גם הפעם זו בירה מסוג אייל  בלגי חזק וכהה והפעם בירה ענברית (בצבע ענבר, חום אדום ושקוף). עם אותם מרכיבים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים, מתקבלת בירה חזקה יותר: 8.2% אלכוהול, ועם יותר קלוריות: 73 קלוריות לכל 100 מיליליטר (241 קלוריות לבקבוק). מאותם מרכיבים סטנדרטיים למדי  הצליחו במבשלה לייצר טעם מיוחד, עשיר וטעים מאד.

לפה בראון

לפה בראוןעוד אייל בלגי כהה (ממש חום), חזקה פחות מהרדיוס, 6.5% אלכוהול. טעימה פחות מהרדיוס ועם פחות קלוריות: רק 61 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. המרכיבים זהים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על בירות: ארדינגר, ווינשטפנר, היינקן, לפה רדיוס, לפה בראון

  1. פינגבאק: בירות: בריגנד של מבשלת ואן האנסברוק | מחשבות ועוד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.