"עבורי, הכנת בירה זו עשייה בעלת חשיבות עליונה ושליחות מוסרית. עשייה שמביאה שמחה והנאה , מאחדת בין אנשים, תורמת לפיתוח תרבות הבירה בישראל ומגשימה את החלום הציוני האישי שלי." ג'ם וולפלד.
כשכאלו משפטים כתובים על הבקבוקים של בירות ג'מס, אפשר לא לטעום?
למען הדיוק, כבר טעמתי שתיים מהבירות של ג'מס מפעלי בירה בעבר, בתערוכה שהוקדשה ללחם, במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב. אבל החלטתי לבדוק בצורה מסודרת.
אצל רוזנר בכפר סבא, מצאתי ארבעה סוגים לטעימה. סוף שבוע ארוך, כולל חג שבועות, יועד למטרה.
בירה מסוג אייל אנגלית, טעימה למדי גם אם קצת מרירה מדי לטעמי האישי. ללא ספק אפשר לשתות שוב.
מרכיבים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים. 54 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. 5.3% אלכוהול.
ממרכיבים דומים לאייל האנגלית (בשינוי סוג לתת השעורה) ובתהליך קצת שונה יצרו במבשלת ג'מס, לאגר צ'כית זהובה וטעימה ביותר בשם פילס. פחות קלוריות, רק 48 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. פחות אחוזי אלכוהול, 5% אלכוהול. והטעם – מעולה.
ג'מס וויט
הניסיון של מבשלת ג'מס לייצר בירת חיטה גרמנית, נכשל. מים, לתת שעורה, לתת חיטה, כשות ושמרים התבזבזו בבירה סתם.
52 קלוריות לכל 100 מיליליטר. 5% אלכוהול וסתם בירה.
ג'מס 8.8
שונה לגמרי מכל הקודמות היא בירה 8.8, אייל בלגי. בירה עשירה בטעם. עשירה באלכוהול. חבל שאת החוזק הם ממתנים על ידי סוכר (אפילו שהוא בלגי גם כן) ומעלים את הערך הקלורי של הבירה.
מרכיבים: מים, לתת שעורה, סוכר בלגי, כשות ושמרים. 8.8% אלכוהול. 78 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה או 257 קלוריות בקבוק 330 מיליליטר. אם להתעלם מעודף הקלוריות – הבירה מצוינת.