קייזר
לפני זמן לא רב, שבועיים בערך, נתקלתי במבצע בשופרסל. בירה פולנית קלה בשם קייזר. שלושה בקבוקים (500 מיליליטר כל אחד) בעשרה שקלים. למרות ניסיונות לא מוצלחים במיוחד עם בירה קלה, החלטתי לנסות.
הבירה מכילה מים, לתת, סירופ לבירה (?), שמרים וכישות. 3.8% אלכוהול. 46 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה.
מי ששותה בירה רק בגלל שהוא צמא, הקייזר היא פתרון אפשרי. מי שמחפש טעם או את הרגשת הקלילות של האלכוהול – צריך להמשיך לחפש.
המשכתי בתחום הבירות הקלות אל שלוש דוגמאות של קבוצת מבשלות צ'כית בשם PMS Přerov.
הולבה קלאסיק לאגר
המבשלה המקורית הוקמה בעיר האנשוביצה, בצ'כיה, על יד יוסף מולשינסקי בשנת 1784. יחד עם מבשלות פרטיות אחרות הולאמה בשנת 1948 בהוראת המפלגה הקומוניסטית והפכה חלק מהמפעל הלאומי. אחרי מהפכת הקטיפה בצ'כיה הפכה בשנת 1996 למבשלת הולבה, חלק מקבוצת מבשלות PMS Přerov. על שתי המבשלות האחרות בקבוצה, בהמשך.
הולבה קלאסיק לאגר היא בירה קלה ברמת האלכוהול ובקלוריות. 3.8% אלכוהול ורק 27 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. להבדיל מהקייזר, היא טעימה וממש כיף לשתות. מרכיבים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים.
ליטובל כהה
כארבעים קילומטרים דרומית להאנשוביצה, בעיר ליטובל, נמצאת המבשלה השנייה בקבוצה, מבשלת ליטובל. מסורת בישול בירה החלה בליטובל בשנת 1291 כאשר המלך ואצלב השני נתן לעיר את "זכות המייל". זכות זו אפשרה לתושבי העיר לבשל ולסחור בבירה עד מרחק מייל מהעיר. בימי הביניים, בירה בושלה רק בבתים המורשים והיו 57 באותה העת בליטובל. למבשלים המורשים היה מעמד מכובד מאד בעיר.
הבירה שטעמתי היא בירה קלה כהה, גם כן 3.8% אלכוהול. גם כן 27 קלוריות בלבד לכל 100 מיליליטר בירה. הטעם בסדר, אפשר ליהנות.
זובר קלאסיק כהה
עוד 50 קילומטרים לדרום מזרח, נמצאת העיר פררוב ובה המבשלה השלישית בקבוצת המבשלות, מבשלת זובר (ביזון בצ'כית). גם היא מתהדרת בוותק בישול בירה החל משנת 1872.
טעמתי בירה כהה בשם זובר קלאסיק, גרסת 3.8% אלכוהול. מזכירה בטעמה גינס או מרפי אבל טעימה פחות. מרכיבים סטנדרטיים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים. קלה בקלוריות, 27 בלבד בכל 100 מיליליטר בירה.
זובר קלאסיק בגרסת 4.1% אלכוהול, זכתה במספר פרסים בצ'כיה כולל מקום ראשון בקטגוריית בירה כהה אבל לטעמי היא לא יותר מבסדר.