בירות: פאולנר סלבטור, סמואל אדמס בוסטון לאגר

שתי בירות שונות וטעימות.

PaulanerSalvatorWGפאולנר סלבטור

בירה חזקה מסוג דאבל בוק, 7.9% אלכוהול. 70 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה.  הבירה יוצרה החל משנת 1627 במנזר על שם הקדוש פרנסיס מפאולה שבמינכן לצריכה עצמית במשך 40 ימי התענית שלפני חג הפסחא. ימים בהם אסור לאכול אבל מותר לשתות. הבירה העשירה בקלוריות עזרה להם לעבור את הצום.

אבל הבירה טעימה. אולי טעימה מדי לשתייה בימי תענית. כדי שיוכלו להמשיך לשתות במצפון נקי, החליטו לשאול בעצת האב הקדוש ברומא. עד שהגיעה חבית הבירה אל האפיפיור היא התקלקלה. האפיפיור טעם מהבירה והחליט שהבירה (המגעילה) תועיל לנשמות הנזירים במינכן  ונתן לנזירים את ברכתו לייצר ולשתות ממנה כמה שירצו. עם הזמן התחזקה הבירה המבורכת  וקבלה את השם סלבטור, לכבודו של ישו המושיע.

למרות שהבירה יוצרה לשימוש עצמי בלבד, ולנזירים לא היה רישיון מכירה, ברור שהנזירים מכרו ממנה לתושבי הסביבה ונמצאו תלונות כתובות על שיכורים בסביבת המנזר. רק בשנת 1780 קיבל המנזר רישיון מכירה לציבור. השמחה הייתה קצרה. תשע שנים אחר כך, כבש נפוליאון את האזור  ובשם "החילוניות" פרק את המנזר והמבשלה עברה לידי המדינה. בידיים חילוניות ואחר כך פרטיות, המשיכו לייצר את הסלבטור והיא מיוצרת עד היום באותו אזור.

SamuelAdamsBostonLagerWGסמואל אדמס בוסטון לאגר

שונה לחלוטין. 50 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. 4.7% אלכוהול – 4.9% לקוראי עברית. בירה צלולה וטעימה ממבשלה אמריקאית

חמישה דורות ייצרו בירה במשפחת קוך עד סגירת המבשלה בתקופת היובש על ידי לואי קוך. כשג'ים קוך, הלך למכללה, הוא חשב שבפעם הראשונה, אחרי 150 שנים, הבן הבכור למשפחת קוך מפנה את גבו לבירה. כשסיים את הלימודים, החל ג'ים קריירה מבטיחה בייעוץ וניהול. מספר שנים מאוחר יותר, בשנת 1984, החליט שהגיע הזמן לחזור אל הבירה. אנשים התחילו להשתוקק לבירה טובה.

באותן שנים, נוף הבירה האמריקאי היה שונה מאד ממה שהוא כיום. הבירה המקומית הייתה חיוורת וחסרת טעם. בירה מיובאת כמו היינקן או בק נחשבו כאופציה יחידה לבירה איכותית. למעשה לא התקיים ייצור בירה מסחרי.

אביו של ג'ים, צ'ארלס חשב שהתכנית מטורפת, אבל הוא הוריד ממזוודה בעליית הגג את המתכון המשפחתי האהוב עליו, המתכון של הסבא רבא לואי קוך, וג'ים החל לבשל בירה. באביב שלאחר מכן, החל ג'ים ללכת מדלת לדלת לבקש מברים ומסעדות בבוסטון למכור את הבירה שייצר בשם סמואל אדמס בוסטון לאגר. סמואל אדמס, שעל שמו נקראה הבירה, היה ממנהיגי מלחמת העצמאות של ארצות הברית ובעל מבשלת בירה שירש מסורת בישול מאביו.

בחודש אפריל 1985, החלה הסמואל אדמס בוסטון לאגר להימכר ב -25 ברים ומסעדות בבוסטון. הבירה תפסה מהר מכפי שמישהו ציפה. עד סוף השנה, נמכרו 500 חביות, וההפצה התרחבה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.