בירות ללא גלוטן: אייל חומוס, דאורה דאם ומונגוזו פרמיום

כשגיליתי בפעם הראשונה את בירת התמרים של מידן, היא ללא ספק הייתה ייחודית: כשרה לפסח, נוסף על היותה ללא גלוטן. זכרתי את הבירה וגבונד פייל אייל אותה טעמתי בעבר והחלטתי לבדוק בירות נוספות שהן ללא גלוטן.

מיידן אייל חומוסהראשונה היא אייל חומוס של מבשלת מידן. מכילה מים, סוכר חום, סילאן תמרים, חומוס מולתת, כשות ושמרים. רק 35 קלוריות לכל 100 מיליליטר משקה. אמנם יש במשקה מרכיבים בסיסיים של בירה ואפילו 4.8% אלכוהול אבל בירה טעימה מחומוס, לא הצליחו לייצר. הטעם מעניין, חמצמץ במידה מסוימת אבל לא לטעמי.

דאורה דאםהבירה השנייה היא דאורה דאם. מבשלה ספרדית מברצלונה. מבשלה ותיקה משנת 1876. מכילה מים, לתת שעורה, אורז וכשות. 50 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. וטעם של לאגר. הם משתמשים בלתת שעורה אבל בתהליך הבישול שוברים את שרשרת הגלוטן והתוצאה בירה אמיתית, לנמנעים מגלוטן. לא מושלמת אבל בהחלט מספקת. הבירה כמובן אינה כשרה לפסח למי שרצה לשאול.

מונגוזוהבירה השלישית היא פילסנר בלגית בשם מונגוזו. (באתר האינטרנט של המבשלה כתוב ש"מונגוזו" זה "לחיים" בשפתם של אחד השבטים באפריקה). 5% אלכוהול. 53 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. מכילה מים, לתת שעורה אורגנית, אורז אורגני, כשות אורגני ושמרים.  מה שלא מצאתי זה הסבר איך הסירו את הגלוטן מהבירה. בכל מקרה, הבירה סבירה אבל לטעמי קצת מרירה מדי.

אם הייתי רגיש לגלוטן, הייתי שותה דאורה דאם. הדבר הכי קרוב לבירה, מחמשת הסוגים שטעמתי עד היום.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.