כשהארי הולה צפה בקלטת האבטחה שהנציחה את שוד סניף הבנק, השאלה שהטרידה אותו הייתה מדוע טרח השודד, שכבר קיבל את הכסף לרשותו, לרצוח את פקידת הבנק סטינה גראטה. בעוד עמיתיו מתייחסים אל האירוע כשוד שבמהלכו נהרגה הפקידה, הארי חושד שמדובר ברצח מתוכנן מראש למרות שסניפי בנקים נוספים נשדדים בצורה דומה.
בוקר אחד מתעורר הארי עם תחושת חמרמרת קשה. הוא לא זוכר דבר מליל השתייה שעבר, גם לא עם מי היה. שרידי האוכל מליל אמש מזכירים לו מסעדה בה תכנן לפגוש את אנה, אהובתו בעבר. גופתה של אנה מתגלית באותו בוקר בדירתה. הסימנים מצביעים שהתאבדה.
המשטרה מגדירה את מותה של אנה כהתאבדות והארי, שחושד שנרצחה, אינו משתף את חבריו בחשדותיו. במיוחד כשהוא מתחיל לקבל הודעות דואר אלקטרוני, ממקור בלתי מזוהה, שיודע שהארי היה בדירתה של אנה בלילה בו מתה.
עליו לפענח את רציחתה של סטינה גראטה וגם את מותה של אנה. מי שיכול לעזור לו הוא שודד בנקים סדרתי מפורסם, שלא נתפס מעולם ונמצא בכלא רק כי הסגיר את עצמו. שותפתו היחידה היא השוטרת הצעירה ביאטה לון. ביאטה זוכרת את פניהם של כל מי שפגשה בעבר.
שמעתי את שון בארט מקריא את התרגום לאנגלית. תענוג לשמוע איך הוא מקריא את השמות הנורווגים הארוכים.
נמסיס: במיתולוגיה היוונית נֶמֶזִיס היא אלת הנקמה.
פינגבאק: כוכב השטן – יו נסבו | מחשבות ועוד