על אמסטרדם ובירה

תושבי אמסטרדם אוהבים בירה. גם התיירים שמגיעים לאמסטרדם אוהבים בירה. כולם באמסטרדם אוהבים בירה. אחרת אני לא יכול להסביר את השולחנות העמוסים בירה בכל מקום שהסתובבנו באמסטרדם.

בכל מקום כמעט, אפשר היה לשתות בירה.

הבירה הראשונה לא הייתה בירה אמיתית על פי הגדרתי אבל הטעם היה קרוב עד כדי בעיה. לאגר תוצאת היינקן ללא אלכוהול. הבירה הגיעה קרה מאד והלכה מצויין ליד הפיצה.

הבירה השנייה, פילסנר ממבשלת אמסטל נלגמה במוזיאון רייקס וחוץ מאשר סיום ראוי לביקור במוזיאון, הבירה החזירה את האנרגיה לגוף להמשך הטיול.

הבירה השלישית נלגמה ביום חם בארמון האט-לו. היינקן פילסנר (הפעם עם אלכוהול) טובה כמו שאני מכיר. מתאימה במיוחד ליום חם – כמו כל בירה טובה וקרה.

הרביעית, בירת חיטה של גרולש הגיעה עם שניצל עגל וינאי במסעדת Schnitzel & Weizen. האם הצרוף היה כה מוצלח בגלל שהייתי גם רעב וגם צמא?

עוד תזכורת לנושא בירה קבלנו דווקא במוזיאון התיקים. תיק לנשיאת בירה משנות השבעים של המאה העשרים. הרעיון מוצלח כנראה לארץ קרה.

ותזכורת אחרונה ממוזיאון מיוחד במינו בשם Micropia. במוזיאון שעוסק בבקטריות, הגענו בסוף הסיור אל מתקן לריחות. בחרתי בבירה ולחצתי על כפתור כדי להריח.

אחרי שהתאוששתי מאחד הריחות הנוראיים ביותר שיש, קראתי את ההסבר. הקצה השני של הצינורית היה מחובר אל צנצנת עם בירה שעמדה מספר חודשיים. השתכנעתי. בירה צריך לשתות ולא להשאיר עומדת בכוס.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, הולנד, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.