בירות: בנדיקטינר הל, ליפמנס קריק ברוט

בנדיקטינר הל

עוד בירה בשם גיהנום*. הפעם בירה בהירה ממבשלת בנדיקטינר. 5% אלכוהול. 46 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.

הטעם די סטנדרטי ללאגר. אפשר לשתות.

מה שלא ברור לי הם המרכיבים של הבירה. בעברית זה פשוט: מים, לתת, כשות ושמרים. אבל רק בעברית יש שמרים! בכל שאר השפות אין שמרים.

* הבירה היא בירה גרמנית והמילה Hell או helles פרושה בהיר או בלונדי ולא גיהנום. הבירה בהחלט לא קשורה לגיהנום. היא פשוט בירה בהירה.

ליפמנס קריק ברוט

בירת הדובדבנים הטעימה ביותר שטעמתי.

רכיבים: מים, דובדבנים, פירות טריים, לתת שעורה, סוכר, כשות ושמרים. 6% אלכוהול, 60 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.

בירה בלגית מסוג אייל המיושנת עם דובדבנים שחורים במשך שנה וחצי.

מתאימה לכל חובב בירה ועוד יותר לחובב דובדבנים. מצויינת למי שחובב גם וגם.

המבשלה הוקמה במאה ה -17, על ידי יעקב ליפמן, על גדות הנהר שלדה, והבניין עדיין עומד כבר למעלה מ- 300 שנה. גם מתקן הבישול המקורי נשמר ומהווה חלק ממוזיאון המבשלה. בסביבות 1900, החל ליפמן להוסיף  למיכלים דובדבנים שחורים, בקנה מידה קטן. חקלאים מקומיים הביאו את הגידולים העודפים של דובדבנים שחורים לליפמן וקבלו בתמורה בירה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.