שתי בירות חדשות (בשבילי) ממבשלת שטיגל האוסטרית.
קצת רקע על המבשלה
16 ביוני 1492. במרכז העיר זלצבורג. במורדות גבעה ירוקה, מוזכרת בפעם הראשונה "המבשלה על הגבעה". מאוחר יותר היא תוכר כ"בית שליד המדרגות" (Haus Bey der Stiegen) או בשמה היום "מבשלת שטיגל". באותם ימים פעלו במקום מבשלת בירה ובית הארחה.
במשך מאות שנים היו 12 מבשלות בירה פרטיות בעיר זלצבורג. בעיר ובאזור זלצבורג, עסקו מעל 100 בשלנים בתחום של ייצור בירה. ביקוש רב לבירה מצד אחד ובעיות תחבורה, חיי אחסון קצרים ומיכליי בישול קטנים מצד שני, היו הסיבות העיקריות לשפע המבשלות.
למיכליי הבישול במבשלת שטיגל הייתה קיבולת של פחות מ -1,000 ליטר. למרות זאת, בשנת 1664 הם ייצרו בסביבות 100,000 ליטר. עבור המאה ה -17, זו כמות ניכרת. שטיגל הייתה המבשלה בעלת הקיבולת הגבוהה ביותר בין שתיים עשרה המבשלות הממוקמות בעיר.
במאה השמונה עשרה, המנהג בקרב משפחות מבשלי הבירה היה להשיא את ילדיהם אך ורק בתוך המעגל המקצועי הזה וכך גם נהגו במבשלת שטיגל. בשנת 1765, יוהאן אמברוס אליקהאוזר מתחתן לתוך משפחת קינר. גם משפחתו הייתה חלק ממבשלי הבירה של זלצבורג. אליקהאוזר היה איש עסקים עשיר ומוצלח, ומבשלת שטיגל שגשגה יותר מתמיד.
העסקים לא היו קלים. 94 מבשלות פעלו אז בעיר ובאזור זלצבורג. בנוסף היו לא פחות מ 42 בעלי הפונדקאים שחיזרו אחר לקוחות. טווח גסטרונומי פזרני, בהתחשב בעובדה שבזלצבורג היו אז רק 16,000 תושבים.
במבשלה מתגאים שאפילו וולפגאנג אמדיאוס מוצרט הגיע לטעום את הבירה השחורה של שטיגל. מרישום ביומנה של אחותו, יודעים על ביקורו במבשלת שטיגל בזלצבורג. בחודש אוגוסט 1780 כתבה האחות "בשעה 3 בקירוב אנחנו הולכים למבשלת שטיגל לצפות במשחק כדורת." אפשר להיות בטוחים כי כמה לגימות של בירה ליוו את הביקור.
שטיגל וייס
בירת חיטה (מים, לתת חיטה, לתת שעורה, כשות ושמרים) מעוננת (לא מסוננת). 44 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. 5.1% אלכוהול.
לא משהו.
שטיגל גולדברואו
"הזהב הנוזלי של זלצבורג". מים לתת שעורה וכשות (אין בה שמרים למרות הכיתוב על המדבקה בעברית). 44 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. 5% אלכוהול.
בירה צלולה וטעימה ביותר. נהנתי מכל לגימה.