בהיסטוריה הכתובה של טירת צ’סיס הופיעו בשנת 1590 בפעם הראשונה, ידיעות על יבוש לתת שעורה וגנים בהם גדלו צמחי כשות. השנה מוכרת כשנה בה הוקמה בטירה מבשלת בירה.
31 שנים מאוחר יותר, אין כמו ניצחון במלחמה (השוודים מנצחים את הפולנים) כדי להגדיל את הביקוש לבירה והמבשלה מתרחבת. כשצ’סיס הפכה לעיר מחוז (בשנת 1785), ומספר התושבים גדל, נבנו פאבים גם מחוץ לעיר.
בשנת 1878, נבנו המבנים ההיסטוריים של המבשלה בבעלותו של הגראף עמנואל זיוורס. ועוד 44 שנים עד שהיא חזרה לבעלות יזמים מצ’סיס. מאז מייצרים במבשלה גם יין, מיצים ומים מינרליים וסניפים נוספים נפתחו בריגה ובערים אחרות.
את שתי הבירות מצאתי במסגרת ההכנות למונדיאל.
Brūža Nefiltrētais (ברוזה לא מסוננת) הוא בירה לטבית טיפוסית טוענים במבשלה. חלק מסדרה שפותחה על ידי המבשל הראשי של צ’סו. מבחינתי היא פשוט בירה טעימה, קלה לשתייה. הכמות הגדולה יחסית (פיינט 568 מיליליטר) נלגמה ללא כל בעיה. 5.4% אלכוהול.
Cesu Unfiltered גם היא בירה מוצלחת לטעמי. גם היא עם 5.4% אלכוהול.
הגעתי לפה מחיפוש מידע בגוגל על הבירה שאני שותה עכשו, נהנתי לקרוא את הבלוגים פה.
תודה עידו.