בירות: צוויקלביר ופילסנר ממבשלת ארקובראו

ArcobrauPilsenerWGArcobrauZwicklbierWGצוויקלביר היא לאגר לא מסוננת. מכילה: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים. 45 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה עם 5.2% אלכוהול.

הפילסנר היא לאגר זהובה. מכילה: מים, לתת שעורה וכשות בלבד. 40 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה עם 4.9% אלכוהול.

מבשלת ארקובראו, למרות שמוצאה אינו במנזר כזה או אחר, מתהדרת בהיסטוריה ארוכת שנים. הרישום הראשון על קיומה הוא משנת 1567. רישום על העברת מבשלת המבצר של מוס, מסטפן טריינר לחתנו יוהן אלברכט פון פרייסינג.

כמו אתרים אחרים בימי הביניים, המבשלה לא החזיקה זמן רב, בשנת 1619, הרסה שרפה גדולה את מבשלת הבירה, המבנים החקלאיים והטירה. הרוזן וורמונד פון פרייסינג הקים מחדש קודם את המבשלה והמבנים החקלאיים ורק בשנת 1636 שוחזרה גם הטירה.

בשנת 1789 מקבלת מבשלת ארקובראו את צורתה הנוכחית כשהרוזן יוהן קספר, רוזן פרייסינג באותן השנים מאחד את מבשלת מוס עם מבשלת אהולמינג הסמוכה.

כבר מראשית דרכה, מאז 1567, הבירה במוס מבושלת בהתאם לחוק טוהר הבירה הגרמני. למרות שהבישול נעשה כיום עם מכונות מתקדמות, אומרים במבשלה, תהליך הבישול בפועל לא השתנה הרבה לאורך השנים. הבירות הטובות ביותר עדיין מבושל בזכות הידע של המבשל, כשרונו וניסיונו.

מטעימת שתי הבירות, לפחות לטעמי, הם אכן יודעים לעשות בירה. למרות שאין בהן ייחוד, שתי הבירות מספקות את מה שאני מחפש בבירה – כיף לשתות אותן.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.