בירות: ברבר וברבר בוק

Barbar Bok

Barbar

התקופה: הרבע האחרון של המאה התשע עשרה. המקום: בלגיה. כשלושים קילומטרים דרומית מערבית לבריסל, נמצא אזור קוינסט, אזור של מחצבות בהט. אלפי פועלים עובדים בחציבת האבנים המבוקשות. אם נזכור כי קוקה קולה, תה קר, משקאות אנרגיה או מים מינרלים בבקבוקים עדין לא הומצאו, המשקה המרענן של התקופה הוא בירה. כדי לספק את הביקוש לבירה, מקים ג’ולס ג’וזף לפבר בשנת 1876 את מבשלת לפבר.

עד מלחמת העולם הראשונה העסקים פורחים ועוברים מדור לדור. במלחמה, מפורקת המבשלה והדודים הופכים לחומר גלם לייצור נשק ותחמושת.

לאחר המלחמה (1919) קנה אוגוסט לפבר, בנו של ג’ולס, מבשלת בירה שהייתה בפשיטת רגל, כדי לחדש את פעילותה. ארבע שנים אחר כך, עקב מותו בטרם עת של אוגוסט, משתלט גסטון לפבר, הדור השלישי על העסק המשפחתי.

בשנים 1940-1945, המלחמה והקיצוב האיטו את הפעילות. מבשלת הבירה לא מפורקת, אבל החובה לייצר רק בירה עם אחוז אלכוהול נמוך (עד 0.8% אלכוהול) משפיעה על כל בלגיה. השנים שלאחר המלחמה היו קשות גם כן עם עליית הפופולריות של בירות פילסנר שמבשלת לפבר לא מייצרת.

בשנת 1983 הסמיך מנזר פלורפה את המשפחה לייצר את בירות המנזר ולמבחר נוספו ארבע בירות חדשות. אבל רק משנת 1996 מחדשת המבשלה את הבירות ששתיתי בסוף השבוע: בירה בהירה עם 8% אלכוהול, בשם ברבר (Barbãr), ובירה כהה עם 8.5% אלכוהול, בשם ברבר בוק (Barbãr Bok). שתי בירות המבוססות על לתת שעורה ודבש.

המרכיבים המלאים זהים בשתי הבירות: מים, לתת שעורה, כשות, שמרים, סוכר, דבש וכוסברה. גם כמות הקלוריות זהה: 68 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. הסוכר והדבש מנטרלים את המרירות וביחד עם הכוסברה (שנמצאת בכמה בירות בלגיות וגם אחרות), מתקבלת בירה מעניינת.

אהבתי יותר את הברבר בוק, הכהה, אבל את שתיהן אמשיך לשתות.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.