משקה פירות עם בירת למביק ממבשלת לינדמנס

בקשת טעמים נתקלתי במארז צבעוני ונחמד שכלל ארבעה בקבוקים של משקה פירות ובירה וכוס אחת. הכל ממבשלת לינדמנס מבלגיה.

אפשר להתווכח האם בירת פירות היא בכלל בירה. בערך כמו להתווכח האם שאנדי הוא בירה. כדי שלא להכנס לויכוח, קראתי למה ששתיתי משקה פירות עם בירה. בכל מקרה, לארבעת המשקאות ששתיתי יש טעם פירותי חזק, שדי מאפיל על חלק הבירה שבו.

הטעמים מימין לשמאל: תפוח, ענבי שועל, דובדבנים ואפרסק (הטעים ביותר בטעמי).

רכיבים: בכולם יש מים, לתת שעורה, כשות, שמרים, סוכר, חיטה ומיץ בהתאם לטעם.
מיץ תפוחים: 52.5 קלוריות, 3.5% אלכוהול.
מיץ ענבי שועל: 46 קלוריות, 3.5% אלכוהול.
מיץ דובדבנים: 55.7 קלוריות, 3.5% אלכוהול.
מיץ אפרסקים: 56.2 קלוריות, 2.5% אלכוהול.

מבשלת לינדמנס

סיפורה של מבשלת לינדמנס מתחיל בשנת 1822. בחווה עתיקה בשם "חוות הדרכים הרעות" בכפר ולייזנבק בבלגיה.

זו היתה השנה שבה נשבע ג'וס פרנס לינדמן אמונים לפרנסיס ג'וז'ין ונדרסמיסן, הבת הנחשקת של מריה אנה ואן דורסלר ופטרוס ג'קובוס ונדרסמיסן, בעלי החווה.

ג'וס פרנס אהב את החיים בחווה, אבל רצה להראות שהוא יכול לעשות גם משהו אחר. בערב, כשידיו עדיין כאבו מחריש האדמה, הוא החל לבשל למביק. בחודשי החורף, על פני שבעים וחמישה דונם של אדמות החווה, לא היתה עבודה רבה להציע לפועלים והפועלות שעבדו בשאר השנה, אז הם הצטרפו אליו במבשלה. מה שהיה בתחילה תחביב הפך במהירות לפעילות העיקרית של החווה.

מאז 1822, שישה דורות של לינדמנים ניהלו את חוות הדרכים הרעות, כחקלאים ומבשלי בירה, והחל מהמחצית השנייה של 1950 – רק כמבשלת בירה. תחת השפעתם של שישה דורות של לינדמנים, הפכה מבשלת לינדמנס לאחד המפיקים המובילים של למביק באזור זה של העולם.

למביק

למביק היא סוג בירה המבושלת בחורף, בדרום מערב בלגיה ובבריסל. מרכיבי הבירה מכילים בדרך כלל 60-70% לתת שעורה ועוד 30-40% חיטה. התערובת המבושלת מתקררת בלילה במחבת מתכת שטוחה ורדודה (בדרך כלל נחושת או נירוסטה) הנקראת ספינת קירור שבה היא נשארת חשופה לאוויר הפתוח, כך שיותר מ-120 סוגים שונים של מיקרואורגניזמים עשויים לפעול על הבירה.

תהליך קירור זה דורש טמפרטורות לילה בין מינוס 8 לפלוס 8 מעלות. כוון ששיטת קירור זו של חשיפה לאוויר הפתוח היא תכונה קריטית של הסגנון, התהליך אפשרי בדרך כלל רק בין אוקטובר למאי כוון שבחודשי הקיץ יש יותר מדי אורגניזמים שליליים באוויר שיכולים לקלקל את הבירה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.