בירות: סיבוב בשוויץ (א)

לא נסעתי לשוויץ בגלל הבירות. אבל זה לא אומר שלא מבשלים בירה בשוויץ וכוון שהגענו לשוויץ, טעמתי את הבירות המקומיות.

בירות בג’נבה

האזור הראשון בו בקרנו היה אזור ג’נבה. האזור הצרפתי של שוויץ וככזה, מבחר הבירות על המדפים היה מצומצם יחסית, מקומיות וגם זרות.

SwiisBeerSwissBeerWG

לאגר עם 4.8% אלכוהול.
דלת קלוריות: רק 38 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.
רכיבים: מים, לתת שעורה וכשות.

הבירה השוויצרית הראשונה ששתיתי. כוון שהייתי צמא, אחרי טיסה, כמה שעות ברכבת וגם טיול רגלי בג’נבה, כל בירה הייתי שותה.

מיוצרת על ידי היינקן שוויץ.

 

SWAFSwafBlondeWG

בירה בלונדינית בתסיסה עילית. מיוצרת על ידי מבשלת דוקטור ג’ב.
רכיבים: מים, לתת שעורה, כשות, שמרים.
4.8% אלכוהול.

מבשלת דוקטור ג’ב הוקמה בשנת 2012 באתר הידוע בשם Claie-aux-Moines ומעסיקה חמישה עשר עובדים. בשנת 2016, חגגה המבשלה את חגיגות ה -15 שלה כשהיא מחשיבה את שנת 2001, השנה בה נפגשו שלושת הבעלים והחליטו לנסות מזלם בבישול בירה, כשנת ייסודה.

בירה ממוצעת ללא יחוד אבל בהחלט מרווה צימאון אחרי יום של טיולים.

Cardinal BlanceCardinalBlanchWG

בירה עם קליפת תפוז וכוסברה. 4.8% אלכוהול.
מרכיבים: מים, מאלט חיטה, מאלט שעורה, כשות, קליפת תפוז, כוסברה ושמרים.
42 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.

בירה נחמדה עם טעם מיוחד שמוסיפים הכוסברה וקליפות התפוזים.

שם הבירה והמבשלה נקבעו להנצחת אירוע דתי חגיגי במיוחד שהתרחש בפרייבורג (שם נמצאת המבשלה) בשנת 1890. באותה שנה, בפעם הראשונה בתולדות פרייבורג, מינה האפיפיור את הבישופ של פרייבורג לקרדינל. הבירה שבושלה במיוחד לחגיגות וכונתה “קרדינל” כל כך הצליחה, שבעל המבשלה, פול אלסיד בלנשפיין, החליט לשנות גם את של המבשלה לקרדינל, וכך זה נשאר עד היום.

בירות בציריך ולוצרן

כשהתקרבנו לציריך, הפכה השפה להיות גרמנית ומבחר הבירות גדל משמעותית.

באזור זה של שוויץ פעלו מבשלות בירה רבות כבר במאה השמונה עשרה.

Calanda CalandaTandemWG

מבשלת קלנדה נפתחה בצ’ור בשנת 1780. באותה עת, התחרות כבר הייתה עזה: מעל 260 מבשלות פעלו באזור וספקו את דרישת השוויצרים לבירה.

קלנדה לימון, אותה שתיתי, בלטה בין האחרות. בירה בתוספת לימון שלא גרע מטעם הבירה ומאחוז האלכוהול ורק הוסיף לה ניחוח וטעם מעניינים. היה כיף לשתות.

היום המבשלה היא חלק מתאגיד היינקן שוויץ.

FeldschlösschenOriginalWGFeldschlösschenBraufrischWGFeldschlösschen original

המרכיבים: מים, לתת שעורה וכשות. קלוריות לכל 100 מ"ל: 37 קק"ל.
4.8% אלכוהול.

בירה צלולה וחביבה. נעים לשתות וגם נעים לסיים.

Feldschlösschen Braufrisch

המרכיבים: מים, לתת שעורה, לתת חיטה, כשות ושמרים. קלוריות לכל 100 מ"ל: 44 קק"ל.
5% אלכוהול. בירה לא מסוננת. כיף לסוף יום של טיולים.

על מבשלת פלדשלוסן

מבשלת פלדשלוסן הוקמה על ידי שניים: תיאופיל רוניגר, מבשל מתחיל ממגדן ומתיאס ווטריך, בנו של חקלאי מאולסברג.

רוניגר נולד למשפחת איכרים. הוא למד את מלאכת הבישול ונסע במשך שלוש שנים בין ערים בגרמניה בהן היו מבשלות בירה..ווטריך נולד בכפר שכן למגדן למשפחת חקלאים עשירה. הוא רצה להיות ולהישאר חקלאי, אבל. אביו דחף אותו לשותפות במבשלה עם רונינגר.

עם הכסף של ווטריך הם קנו בית חרושת ישן ליד תחנת הרכבת החדשה של ריינפלדן. בסוף ינואר 1876 הם השקיעו 365,000 פרנקים שוויצרים בשיקום המפעל, רכישת ציוד מתקדם עבור מבשלת בירה וחומרי גלם.

השנים הראשונות היו קשות עד כמעט סגירת המבשלה. החורף של 1877/1878 היה כל כך חם שאף אחד מהאגמים באזור לא קפא. ייצור קרח עדיין לא הומצא, וללא קרח, לא ניתן היה לייצר בירה ולא לאחסן אותה.

צוותים של המבשלה, עם עגלות וסוסים יצאו למרחקים להשיג קרח ושלחו אותו ברכבות אל המבשלה. גם מחירי הכשות עלו באותה תקופה. משקיפים חזו סגירה מהירה למבשלה הצעירה.

אבל השותפות של שני היזמים השונים מאוד הוכיחה את ערכה. רוניגר הבשלן יצר בירה איכותית. ווטריך החקלאי ארגן את הובלת חומרי הגלם למבשלה ואת הבירה אל הלקוחות עם הסוסים. הרווח הושקע באופן שוטף בחזרה במבשלה. המבשלה צלחה את השנים הקשות והייצור הלך וגדל. בשנת 1898 ייצרה פלדשלוסן 10 מיליון ליטר בירה והפכה למבשלה הגדולה ביותר בשוויץ באותן השנים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.