
מבשלת קרוננברג 1664 מתהדרת בהיותה המבשלה היחידה על שם תאריך, שנת 1664. היא גם מתהדרת בהיסטוריה של מעל 350 שנים.
בשנת 1664 בישל ג'רום האט, שרק קיבל תעודת Master Brewer ואישור לייצור בירה, את חבית הלאגר הראשונה תוצרתו. הוא הקים מסעדה ומבשלת בירה במרכז שטרסבורג. בשנת 1850, עקב שיטפונות חוזרים שהציפו את העסק, עברה המבשלה לאזור גבוה יותר בשטרסבורג, אזור קרוננבורג. שם המבשלה נשאר האט עד שנת 1922 שאז החלו רכישות ומיזוגים. רק לאחר מלחמת העולם השניה, בשנת 1952 שונה השם לקרוננבורג. משנת 2008, המבשלה נמצאת בבעלות קארלסברג.
לפני כחמש שנים, בשנת 2015, החליטה מבשל קרוננבורג לאמץ זהות ייחודית כמבשלה צרפתית ייחודית עם הלוגו החדש קרוננבורג 1664. שאיפת בעלים, כמו בשלני בירה אחרים הייתה לבשל את הבירה הטובה ביותר שהם יכולים. הם רצו לייצר בירה צרפתית, שונה מכל האחרות.
הבירה ששתיתי, 1664 בלאנק, בירת חיטה בטעם הדרים, היא רק אחת מכמה בירות בסדרה הכוללת בירת פירות ובירה ללא אלכוהול.
היא די ייחודית. כבר במרכיבים: מים, לתת שעורה, חיטה, סירופ גלוקוז, קרמל ארומטי, חומרי טעם וריח, מיצוי כשות, קליפת תפוז וכוסברה. עם 5% אלכוהול ורק 40 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה, היא דיאטטית למדי.
לצערי היא רק מיוחדת ולא יותר. אפשר לשתות.