
מבשלת שמפנייל היא המבשלה הוותיקה ביותר העובדת בצרפת. היא הוקמה בשנת 1897, אולם האגדה מספרת כי ייצור הבירה מתוארך יותר מאלף שנה קודם לכן מכיוון שסנט ארנולד, פטרונם של מבשלי הבירה, מילא באייל את החביות הריקות של עולי הרגל הצמאים, שבאו לראות את שרידיו. מסופר שהנס הזה קרה בשמפינייל בסביבות 640 לספירה.
המבשלה הגיעה לשיאה בשנות החמישים והשישים. הם היו נותני החסות הרשמיים של הטור דה פראנס במשך כחמש עשרה שנים וגם למשחקים האולימפיים ב – 1968. המבשלה מתרכזת בייצור של בירות בבקבוקים ופחיות ולא בחביות.
הבירה ששתיתי "דה קייזר" היא בירה קלה, 3.8% אלכוהול בלבד ומרכיביה מים, לתת שעורה, חיטה, תמצית כשות וצבע מאכל. מבחינתי היא מוגדרת כתחליף למים. בימי הביניים, כשהמים היו מאד לא בריאים לשתייה, בשלו ושתו בירה כדרך לטהר את המים. אז נכון שכיום אפשר לשתות מים, אבל בירה קלה זה מהנה יותר.
שתי בעיות מטרידות אותי בקשר לבירה "דה קייזר":
כמות הקלוריות הרשומה על הבקבוק היא 128 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה – איום ונורא. בערך פי ארבע ממה שהייתי מצפה מבירה קלה.
באתר המבשלה אין אזכור כלשהו לבירה "דה קייזר".