בירות: מבשלת דה בי

בירה חדשה על המדפים היא תמיד סיבה לחגיגה. ארבע בירות חדשות של מבשלה בלגית חדשה – סיבה כפולה ומכופלת.

מבשלת De Bie נוסדה בשנת 1992 באזור גידול כשות במערב בלגיה, בכפר וואטו הסמוך לפופררי ולגבול צרפת. היא היתה פעם אחת ממבשלות הבירה המסורתיות הקטנות ביותר בפלנדריה.

הבירות הראשונות שיוצרו במבשלה, זאטה בי, הלקאפל והלקטלביאר נמכרו בכוסות פלסטיק פשוטות וניתן היה לשתות אותן בהלקאפל, הפאב הקטן שליד המבשלה.

בשנת 1998 נרכשה המבשלה על ידי ג'וס טיואן, אשר השקיע במודרניזציה כדי שתוכל להתרחב. עד מהרה התברר שהשטח קטן מדי להרחבת הייצור המתוכננת ולכן, בשנת 2001, עברה המבשלה למקום גדול יותר בלוקר עם פאב סמוך באותו שם: הלקאפל.

בגלל ההצלחה האדירה של בירות מסורתיות אזוריות, גם מיקום זה נעשה קטן מדי ובשנת 2011, עברה מבשלת דה בי לבית חווה גדול בהרבה בוואקן.

למי שמחפש בירה טבעית, המבשלה משתמשת רק במוצרים טבעיים, ללא תוספים כימיים. הכשות, החיטה והשעורה מגיעים מהשדות של המבשלה עצמה סביב החווה.

הבירה הראשונה ששתיתי הייתה הלקאפל Hellekapelle. עם 5% אלכוהול. רכיבים: מים, לתת שעורה, סוכר, כשות ושמרים. בירה טעימה למדי. נלגמה לקלילות ביום קיץ חם. הבירה נקראית על שם הפאב הקטן של המבשלה המקורית והמכשפה המצויירת על התוית מעופפת על פי האגדות ביער הלקאטל הסמוך למבשלה.

הבירה השניה, Stoute Bie היא מבחינתי הצלחה אמיתית. סטאוט כהה עם מתיקות עדינה ועם 5.5% אלכוהול. רכיבים: רכיבים: מים, לתת שעורה קלוי, סוכר, כשות ושמרים. על התוית סיפורו של סטיו בי, מורד הכפר שברח מהשוטרים דרך הפאב הסמוך למבשלה.

הבירה השלישית, Double Bie, עם 6% אלכוהול. רכיבים: מים, לתת שעורה, סוכר, שמרים וכשות. 49 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. כהה וטעימה עם טעם קרמלי. על התוית סיפורו של המבשל ששתה יותר מדי מהתוצרת שלו וכל חבית נראתה כמו שתיים.

הבירה הרביעית הייתה הפחות מוצלחת Passion Bie, בירה קלה, 3.7% אלכוהול, עם תוספת תמצית פסיפלורה. אחת מארבע בירות פירות שהמבשלה מבשלת. 39 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. בירה מרעננת קייצית אבל לא לטעמי. טעם הפסיפלורה מודגש מאד ואני לא אוהב זאת. אולי האחרות (דובדבן או אפרסק) יהיו יותר לטעמי.

לסיכום: בירה אחת טעימה, שתיים טעימות יותר ואחת לא משהו. סה"כ לא רע בכלל.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.