בשבועות האחרונים התרכזתי בבירות מוכרות וטעימות. במקום לחפש סוגי בירה חדשים, קניתי בעיקר (אבל לא רק) גולדסטאר בישול איטי 10% שהפכה להיות ברירת המחדל שלי. בשבוע שעבר, בעידודה של זוגתי, הלכנו לחפש סוגי בירה חדשים ב"משקאות התורכי" בכפר סבא.
ה"שלל" היה לא רע בכלל.
זוג הבירות הראשון הגיע מבלגיה. בירות לופולוס בראון ובלונד ממבשלת לופולוס שבעיר בוויגני.
מבשלת לופולוס החלה את פעילותה, בשנת 2004, כמבשלה מקומית עבור הטברנה הסמוכה. בשנת 2007 החליטה המבשלה ליצור בירה חדשה, בירה מסורתית, באמצעות ציוד מודרני, אבל עם טעם ייחודי משלה. האזור בו ממוקמת המבשלה נתן למבשלים את ההשראה שחיפשו.


המבשלה שוכנת בחווה ישנה ומרהיבה מהמאה התשע עשרה, חלק ממורשת הארדנים. המתקן ממוקם בלב שדות ירוקים, ליד נחל מים מתוקים. התיעוד ההיסטורי לא מושלם, אבל יודעים שזאבים אכלסו את הנוף הארדני בימי קדם. יש האומרים כי חבורות זאבים הגיעו לאיזור מסלובניה, שם מגדלים כשות מהטובות בעולם…
סיפור אמיתי? אולי. בכל מקרה, הזאב עמד מאחורי יצירת הבירה חדשה: לופולוס. השם נגזר מהשם הלטיני של צמח הכשות Humulus Lupulus.
ולבירות עצמן. גם ללופולוס בראון וגם ללופולוס בלונד 8.5% אלכוהול. בשתיהן אותם מרכיבים: מים, שמרים, שעורה, כשות וסוכר. ולשתיהן 61 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. שתיהן טעימות ואת שתיהן אשמח לשתות עוד בעתיד.