מייזל וייס אורגינל
מבשלת מייזל הוקמה בשנת 1887 על ידי האחים אברהרדט והנס מייזל בעיר ביירות שבאזור פרנקוניה עילית, במדינת בוואריה שבגרמניה והיא עדיין בבעלות משפחתית. בשנת 1955 הציגה המבשלה את קו בירות החיטה Maisel Weisse, והיום היא היצרנית הרביעית של בירות חיטה בגרמניה.
רכיבים: לתת חיטה, לתת שעורה, כשות ושמרים. הבירה הראשונה שאני זוכר שיש יותר לתת חיטה מלתת שעורה.
אלכוהול: 5.2% קלוריות: 41 בכל 100 מיליליטר בירה.
הטעם: לא משהו.
לחדי העין ששמו לב ל"מגן הדוד" בלוגו של המבשלה, זהו אינו מגן דוד אלא הקסגרמה שמקורה באלכימאים. המשולש המתחדד לכיוון הקרקעית מתקשר אל המים, החשובים לבישול בירה, וגם אל האדמה ואל חומר הגלם החשוב שעורה. המשולש עם הנקודה כלפי מעלה מייצג את האש בסיר הבישול ואת האוויר, הפחמן הדו-חמצני שבבירה.
ספאטן הלס
בירה ספאטן הלס הגרמנית ממינכן, מוצלחת יותר לטעמי. לאגר פשוט וטעים.
רכיבים: מים, לתת שעורה, שמרים וכשות.
אלכוהול: 5.2%. קלוריות: 45 בכל 100 מיליליטר בירה.
בספר המסים של העיר מינכן נזכרת לראשונה מבשלת בירה בכתובת המקורית של המבשלה כבר בשנת 1397. בעלי המבשלה התחלפו לעיתים קרובות במהלך 125 השנים הבאות, עד שעברה לבעלות משפחת סטארנברגר למשך מאה שנה בדיוק, משנת 1522 ועד שנת 1622. הבעלים הבאים, משפחת ספאט, הם שנתנו לה את השם שנשאר עד היום.
בשנת 1807 רכש המבשל המוסמך גבריאל סדלמאייר את מבשלת ספטן, שהייתה אז המבשלה הקטנה ביותר במינכן. איתו החל עידן משפחת סדלמייר, שצאצאיה עדיין מנהלים את החברה. בשנת 1867 מבשלת ספטן הפכה למבשלה הגדולה ביותר במינכן. היא הצליחה להחזיק בתפקיד המכובד הזה עד שנת 1890. זו המבשלה הגרמנית היחידה שקיבלה מדליית זהב על הבירה שלה בתערוכה העולמית בפריז.
בתאריך 21 במרץ, 1894, בתקופה שבה שתו במינכן ובמדינה כולה, רק בירות כהות, מתוקות – מלוחות, מבשלת ספטן החלה לבשל את ספטן הלס, בירה בהירה, המבשרת הראשונה של קטגוריית בירות בהירות במינכן. בעוד כחודש יחגגו במינכן 125 שנים לבירה.