מבשלת דאם הוקמה על ידי אוגוסט קואנצמן דאם וג'וזף דאם בשנת 1876 בברצלונה.
הרעיון היה לבשל בירה בהירה שתתאים לאקלים הים תיכוני, להבדיל מהבירות הכהות של מרכז אירופה. אסטרייה דאם בושלה כלאגר ים תיכוני. מאז הבירה מיוצרת מאותם מרכיבים: מים, לתת שעורה, אורז, כשות ושמרים (על פי אתר המבשלה ולא כפי שכתוב בעברית על התוית) ללא תוספות או חומרים משמרים.
השעורה והכשות מגודלים על ידי יצרנים מקומיים. השמרים שהם משתמשים הם אותו זן במשך דורות רבים. אם השמרים ייעלמו או ייפגמו, הטעם של בירה אסטרייה ישתנה, ולכן הם מחזיקים שלוש עתודות של השמרים, מאוחסנות תחת אבטחה בברצלונה, ולנסיה ולונדון.
עם 4.6% אלכוהול התוצאה טעימה למדי.