בירה: קייזרדום חיטה

בירת חיטה מעוטת אלכוהול (4.7%) מעוטת קלוריות יחסית (43 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה) ולפי הגדרתי מעוטת טעם. המבשלה מייצרת בירות מסוגים נוספים אולי טובים יותר.

מרכיבים: מים, לתת חיטה, לתת שעורה, שמרים, כשות ותמצית כשות.

קצת היסטוריה

מבשלת קייזרדום היא מבשלת בירה משפחתית שהוקמה על ידי ג'ורג' מורט בשנת 1718 בעיר במברג בגרמניה. היא נחשבת המבשלה הגדולה בעיר ונמצאת במאה השנים האחרונות בבעלות משפחה אחת, משפחת וורנר.

לבישול בירה יש מסורת ארוכה בבמברג. ההנחה היא שהבנדיקטינים ממנזר מיכאלסברג כבר בישלו בירה בשנת 1122. אבל קיים תיעוד קודם משנת 1039, הוראה של שליט במברג שיש לחלק בירה חינם לאזרחי במברג ביום מותו.

במאה החמש עשרה היתה פריחה ליצרני הבירה ונסיכי הארץ החלו לדאוג לאיכותה הטובה של הבירה. כך, בשנת 1489, הנסיך-הבישוף הנרי השלישי. הוציא את חוק הטוהר של במברג וקבע כי "שום דבר חוץ מכשות, לתת שעורה ומים ישמשו לבישול בירה" – 27 שנה לפני הוצאת חוק הטוהר של בוואריה.

בשנת 1718, כך רשום בפרוטוקל של מנזר מיכאלסברג, קבלה אחת הטברנות של המנזר אישור לבשל ולמכור בירה. ניהל את הטברנה ג'ורג' מורט שהפך לבעלי המבשלה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, בירה, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.