מיקל בורג ביירגסו, מורה לפיסיקה ומתמטיקה מקופנהגן הוא האיש מאחורי המבשלה הדנית מיקלר. מסתם חיבה לשתיית בירה עם חברים, דרך מועדון בירה במרתף קטן ועד ניסיונות לבשל בירה כמו שאהב לשתות – בירות IPA.
פריצת הדרך של בשלן הבירה הצעיר הייתה בירת ארוחת בוקר לגיקים, בירה מסוג סטאוט בתוספת קפה צרפתי. בירה שבאופן מוזר זכתה במקום ראשון בקטגוריית סטאוט בפורום של אתר Ratebeer.com.
עם ההצלחה עזב מיקל את ההוראה והתמסר לבישול בירה.




ארבע בירות שתיתי שנשאו את שם המבשלה, אבל יוצרו עבורה על ידי מבשלה בלגית בשם דה פרוף.
המשקה הראשון, ספונטן קארוט (גזר). הרכיבים: מים, לתת שעורה, חיטה, כשות, גזר ושמרים. 64 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. 7.7% אלכוהול.
אמנם יש את כל המרכיבים של בירה אבל זה לא בירה.
אופול גאטו כבר קרובה יותר בטעם לבירה. הרכיבים: מים, לתת שעורה, חיטה, סוכר וניל, כשות ושמרים. 84 קלוריות. 8% אלכוהול.
קפה סטאוט, כשמה כן היא. 6.5% אלכוהול, הטעם אכן מזכיר קפה.
האחרונה, ספונטן אסאי כוללת 3% אסאי בנוסף למים, לתת השעורה, חיטה, כשות ושמרים. פעם ראשונה שאני מכיר את גרגיר העל אסאי, אבל לבירה לא הייתי מוסיף אותו.
בקיצור – ניסיון מעניין אבל לא לטעמי.
פינגבאק: בירות: דוקס בריבוע, גוס איילנד IPA, מיקלר ירוק זהוב | מחשבות ועוד