בירות: אפס אחוז אלכוהול

יצא לפני מספר שבועות שנאלצתי להמנע מאלכוהול. זה לא שאני צרכן כבד באלכוהול עם אחוזים גבוהים, אבל בירה היא משקה שאני אוהב ונהנה לשתות והמנעות מוחלטת היתה בשורה קשה.

בהתאם למצב, נאלצתי לחפש דרך לשתות בירה וגם להמנע מאלכוהול והפתרון המיידי הוא כמובן בירה ללא אלכוהול.

לא היה קשה למצוא. נראה שיש ביקוש גדל לבירה ללא אלכוהול.

את הבירה הראשונה, ג'יגולי ברנוה, הייתי מגדיר כנפילה. לא רק העדר אלכוהול קילקל את החויה, גם הטעם רחוק מלהיות מהנה. הבירה מיוצרת על ידי מבשלת הבירה של מוסקווה. מכילה את הרכיבים המאפיינים בירה: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים אך זה לא מספיק. לפחות יש בה רק 15 קלוריות בכל 100 מיליליטר משקה.

הבירה השניה, בלטיקה, גם היא מרוסיה, מיוצרת על ידי מבשלת בלטיקה בסנט פטרסבורג היתה שינוי מבורך לטובה. מרכיבים של בירה: מים, לתת שעורה, תמצית לתת שעורה, שעורה וכשות. 35 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה וטעם של בירה.

הבירות של קרלסברג (מיוצרת בפולין) והיינקן (מיוצרת בהולנד), מכילות בהתאמה 15 ו- 21 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה, בשתי הבירות הרכיבים הם: מים, לתת שעורה, חמרי טעם וריח וכשות. הטעם של בירה.

למרות שלרוב הבירות בטעמתי יש טעם סביר של בירה, אלו משקאות בטעם בירה ולא ממש בירה. אין תחליף לאלכוהול, גם באחוזים נמוכים.

הרעיון של בירה נטולת אלכוהול אינו חדש וכבר בימי הביניים שתו בירה נטולת אלכוהול או בירה דלת אלכוהול כתחליף למים. במדינות מוסלמיות נפוצות בירות ללא אלכוהול מטעמי האיסור הדתי.

שתי שיטות נפוצות להוצאת האלכוהול מהבירה. בשיטה הראשונה מחממים את הבירה לפני האריזה וגורמים לאלכוהול, שרותח בטמפרטורה נמוכה משל מים, להתאדות. השיטה השניה דומה אבל במקום לחמם את הבירה, תהליך שעלול לקלקל את הטעם, מורידים את הלחץ בה נמצאת הבירה. האולכוהול רותח בלחץ נמוך כבר בטמפרטורת החדר ומתאדה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.