בירות: רוברט דומס בלגיה וגולדן אייל

במבט ראשון אפשר היה לחשוב בטעות שבירה רוברט דומס היא בלגית. במבט שני ומקרוב גיליתי את השם לבבסקה ומאחור את קונצרן קרלסברג (קרלסברג אוקראינה) שעומד מאחורי המבשלה. הבירה עצמה מיוצרת על ידי אחת משתי המבשלות של קרלסברג אוקראינה: לבובסקה וזפוריז'יה

בלגיה

בירה בהירה בסיגנון בלגי (מאד לא מוגדר מה זה סיגנון בלגי). תכולת אלכוהול: 4.3%. רק 37 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. רכיבים: מים, לתת שעורה, לתת חיטה, שעורה, לתת שעורה בהירה. חומרי טעם וריח וכשות.

סבירה.

גולדן אייל

אייל בהיר. תכולת אלכוהול 5.2%. רכיבים: מים, לתת שעורה, שעורה, סירופ גלוקוז ופרוקטוז וכשות. 50 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. תוספת הסוכר על מרכיביו השונים משפרת במקצת את הטעם ומעלה את הקלוריות.

סבירה +

קצת היסטוריה

תחילתה של מבשלת זפוריז'יה הייתה תוכנית לפיתוח כלכלי ברפובליקות ברית המועצות בתחילת שנות ה-70. התכנית נועדה לפתור את בעיית המחסור החריף בבירה בארץ וכללה הקמת כ-22 מפעלי בירה. בשנת 1971 החלה בנייתו של אחד ממפעלי הבירה הראשונים, לפי עיצוב חדשני של מהנדסים צ'כים. אנשי מקצוע צ'כיים פיקחו על ההתקנה והפעלת הציוד, וכן הכשירו את עמיתיהם האוקראינים לתפעל אותו. ב-12 בדצמבר 1974, בושלה במפעל הבירה מס' 2 של זפוריז'יה הבירה הראשונה שבוקבקה כחודש לאחר מכן.

בשנת 1976 הצטרף המפעל לאיגוד התעשייתי של יצרני בירה ומשקאות קלים בזפוריז'יה, אשר פעל באותם ימים. בשנת 1986, החל קמפיין למלחמה בהתמכרות לאלכוהול והוכנסו מכסות מכירה למוצר, דבר שהוביל לירידה משמעותית בתפוקת הייצור ובמשך זמן מה היה מחסור בבירה. גם שנות הפרסטרויקה היו קשות למפעל, כשהמשבר הכלכלי של סוף שנות השמונים החמיר את המצב. אוקראינה סבלה מהתמוטטות מערכות הפיננסים והתשלומים, כמו גם משיבוש הקשרים הכלכליים עם הרפובליקות הסובייטיות. עם זאת, למרות כל האתגרים, ההפקה פעלה כמעט ללא הפסקה.

ההיסטוריה של מבשלת לבבסקה, מבשלת הבירה העתיקה ביותר באוקראינה המודרנית, החלה בשנת 1715. למנזרים היה אז תפקיד חשוב בבישול בירה. נזירים לא היו רק בעלי מלאכה טובים – הם היו בעלי ידע מעמיק בבישול. בשקט של תאי המנזר שלהם, הם היו מעיינים מסמכים עתיקים כדי לבחור את המתכונים וטכניקות הבישול הטובות ביותר. באמצעות ניסויים, הנזירים רקחו את הבירה "הטובה" שלהם.

בשנת 1715 העניק הרוזן סטניסלב פוטוצקי לנזירים הישועים שהתיישבו על אדמתו את הזכות לבנות את מבשלת הבירה שלהם בפרבר קרקובסקה של לבוב. הבירה שנרקחה על ידי הנזירים הפכה די מהר למועדפת בקרב האוכלוסייה המקומית, וגם פנתה לאנשים ברחבי אירופה, מה שהפך את מבשלת לבבסקה לאחת מיצרניות הבירה החזקות ביותר באימפריה האוסטרו-הונגרית.

כשנשללו מהמסדר הישועי הזכויות והנכסים שלהם, רישיון הבירה שלהם נתפס תחילה על ידי בעלים פרטיים ומאוחר יותר על ידי איגוד הבירה המשותפת של לבוב. כך נשמרו מסורות הבישול. אחד הבעלים של מבשלת לבוב במאה ה-19 היה רוברט דומס, מטייל ומעריץ של טעמי בירה מקוריים. במהלך מסעותיו במדינות שונות חקר דומס את תרבות הבירה המקומית, ניסה מאות זנים, והביא אותם אל המבשלה.

במהלך התקופה הסובייטית, החברה נקראה חברת ייצור המזון בבעלות המדינה לבוב "קולוס", יצרנית הבירה החזקה ביותר באוקראינה, שכללה חמש מבשלות בירה ברחבי מערב אוקראינה.

כחלק מתהליך הארגון מחדש שלה, מבשלת לבבסקה התמזגה עם קרלסברג אוקראינה, שהיא חלק מקבוצת קרלסברג הדנית.

המידע מתוך אתר המבשלה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.