כבר בתחילת האלף השני, החל יישוב מסודר באזור אגנברגר שבאוסטריה. טירה במקום הקים כנראה אציל מהמאה ה-12 בשם טימו, טימו פון אגנברגר. ובמקום שיש יישוב, מבשלים בירה. עדויות לבישול בירה בטירת אגנברגר קיימות החל מהמאה ה-14.
במשך שנים רבות נוהלו החיים באגנברגר על ידי האצולה והכמורה, עד לשנת 1681 כאשר האדם הפרטי הראשון קנה את המבשלה, אדם בשם וייסמן. בירה, שעד אז נועדה רק ל"צריכה ביתית", החלה להימכר.
אבותיו של ד"ר קארל שטוהר, מבשל הבירה של היום במבשלת אגנברגר, השתלטו על מה שהיה עד אז מבשלת בירה קטנה ובנו אותה כעסק משפחתי. שתי שריפות גדולות ושתי מלחמות עולם העמידו את המבשלה במבחן, אבל נחישות ארוכת טווח ואולי קצת מזל עזרו להם לשרוד.
הבירה סמיקלאוס באריק (על שמו של סנט ניקולס) היא בירה טעימה מאד אבל צריך לשתות ממנה בתבונה. היא גם חזקה מאד. 14% אלכוהול. הבירה החזקה ביותר ששתיתי עד היום. את אחוזי האלכוהול מרגישים בכל לגימה.
רכיבים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים. עם האלכוהול באות הקלוריות, 120 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.