בירות: סמיקלאוס באריק

כבר בתחילת האלף השני, החל יישוב מסודר באזור אגנברגר שבאוסטריה. טירה במקום הקים כנראה אציל מהמאה ה-12 בשם טימו, טימו פון אגנברגר. ובמקום שיש יישוב, מבשלים בירה. עדויות לבישול בירה בטירת אגנברגר קיימות החל מהמאה ה-14.

במשך שנים רבות נוהלו החיים באגנברגר על ידי האצולה והכמורה, עד לשנת 1681 כאשר האדם הפרטי הראשון קנה את המבשלה, אדם בשם וייסמן. בירה, שעד אז נועדה רק ל"צריכה ביתית", החלה להימכר.

אבותיו של ד"ר קארל שטוהר, מבשל הבירה של היום במבשלת אגנברגר, השתלטו על מה שהיה עד אז מבשלת בירה קטנה ובנו אותה כעסק משפחתי. שתי שריפות גדולות ושתי מלחמות עולם העמידו את המבשלה במבחן, אבל נחישות ארוכת טווח ואולי קצת מזל עזרו להם לשרוד.

הבירה סמיקלאוס באריק (על שמו של סנט ניקולס) היא בירה טעימה מאד אבל צריך לשתות ממנה בתבונה. היא גם חזקה מאד. 14% אלכוהול. הבירה החזקה ביותר ששתיתי עד היום. את אחוזי האלכוהול מרגישים בכל לגימה.

רכיבים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים. עם האלכוהול באות הקלוריות, 120 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.