שלוש בירות מחנות מנדלסון משקאות ברעננה. אחת הגיעה משיקגו ושתיים יוצרו בישראל.
דוקס בריבוע של הגמל הרוקד DOX2
היא אולי לא נראית ולא נשמעת כמו, אבל דוקס בריבוע היא בירה ישראלית של מבשלת הגמל הרוקד מתל אביב. בירה טעימה מסוג IPA. רכיבים: מים, לתת שעורה, סילאן, כשות ושמרים.
את סיפורה של המבשלה אפשר לקרוא באתר המבשלה.
הבירה עצמה מספיק טעימה כדי לרצות לטעום את שאר המבחר.
72 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.
9% אלכוהול.
גוס איילנד IPA
הטעימה מבין השלוש.
רכיבים: מים, לתת שעורה, לתת חיטה, כשות ושמרים.
52 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.
5.9% אלכוהול.
Goose Island Beer Company היא מבשלת בירה בשיקגו, אילינוי, שהחלה כפאב בירה יחיד שנפתח ב-1988 בלינקולן פארק, שיקגו, ונקראת על שם אי סמוך. כמו מבשלות צעירות אחרות (המבשלה קיימת רק 34 שנים) היא החלה מטיול שערך חובב בירה, במבשלות הבירה של אירופה.
ג'ון הול, המייסד של מבשלת אי האווזים, ערך את המסע שלו בשנת 1988 ואז חזר לארצות הברית והקים בעיר הולדתו שיקגו מבשלה משולבת בפאב. הבירות שבישל היו מוצלחות ובמהרה הוקמה מבשלה גדולה יותר כדי לעמוד בביקוש.
כמו מבשלות מוצלחות אחרות, משכה מבשלת אי האווזים את תשומת ליבה של Anheuser-Busch הבלגית שרכשה אותה בשנת 2011 והיום היא חלק מאמפריית הבירה הגדולה בעולם אנהאוזר-בוש אינבוו.
מיקלר ירוק זהוב
בירה חזקה (יחסית) עם 6.8% אלכוהול המיוצרת עבור מבשלת מיקלר על ידי מבשלת אלכסנדר מעמק חפר.
רכיבים: מים, לתת שעורה, סוכר, כשות ושמרים. 51 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה.
הבירה הירוק זהוב אמנם נושאת את השם מיקלר אבל שונה לחלוטין מבירות קודמות שטעמתי של מבשלת מיקלר והיא טעימה מאד.