ציטוט מויקיפדיה: המבשלה הוקמה רשמית בשנת 2008 על ידי יוחאי קודלר וחיים בן עשור, בשם מבשלת הנגב. המבשלה החלה את דרכה עם שלושה סוגי בירות: נגב אמבר אייל, נגב פסיפלורה ונגב פורטר אלון.[1] בשנת 2011 נרכשה המבשלה על ידי חברת נורמן פרמיום. בשנת 2016 נקנתה המבשלה על ידי מבשלת בירבזאר ושמה שונה למבשלת הארץ.
ויקיפדיה
את ההכרות עם המבשלה עשיתי כשהמבשלה הייתה מבשלת הנגב. מארבע הבירות בטעמתי אז, הייתה רק האייל טעימה לי. תחת השם מבשלת הארץ, כל הבירות שמצאתי הן אייל. שלוש מהן טעימות והרביעית טעימה מאד.
התחלתי עם הבלונד. התחלה טובה. רכיבים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים. 46 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. 5.2% אלכוהול. הלכה מצויין ליד דג סלמון בתנור.
ההמשך עם הענברית. אותם רכיבים ואותו אחוז אלכוהול. קלוריה אחת יותר. אותה חוות דעת.
אני חובב את הסיגנון וה- IPA עמדה היטב בדרישות שלי מבירה מסוגה. מרירות נעימה. אותם רכיבים. 5.4% אלכוהול ועוד קלוריה – 48 בכל 100 מיליליטר בירה.
ואז הגעתי אל הישראלית החזקה. תענוג. 10% אלכוהול. אותם רכיבים אבל דורש קצת יותר תשומת לב, 88 קלוריות בכל 100 מיליליטר. גם אחוז האלכוהול דורש יותר תשומת לב, 10% אלכוהול מרגישים היטב בשתיה.
לסיכום: נהנתי.
רק חבל שהמחיר, 15.90 ש"ח לבקבוק יגביל את הביקורים של הבירות הנ"ל בסל הקניות שלי. יש בירות טובות לא פחות במחיר סביר יותר.
למי שדואג, לא שתיתי את כולן באותו יום.
פינגבאק: בירות: בירבזאר | מחשבות ועוד