בירות: סמיקלאוס קלאסיק, קראביס

שתי בירות חדשות טעמתי השבוע. שונות מאד זו מזו אבל שתיהן טעימות מאד.

סמיקלאוס קלאסיק

SamichlausClassicWGסמיקלאוס קלאסיק היא בירה אוסטרית כהה וחזקה. מאד חזקה. 14% אלכוהול. היא גם עשירה בקלוריות, 107.7 קלוריות לכל 100 מיליליטר בירה. היא גם טעימה מאד. בעלת טעם מודגש של שעורה קלויה. מרכיבים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים.

הבירה מיוצרת במבשלת טירת אגנברג. טירת אגנברג היא מבשלת הבירה המשפחתית העתיקה ביותר באוסטריה, היא החלה לפעול בשנת 999 לספירה. הבירה יוצרה אז רק לתושבי הכפרים בסביבה. בשנת 1,681 עברה מבשלת טירת אגנברג לייצור מסחרי. לפני כ -200 שנים קנו אבותיהם של הבעלים הנוכחי את הטירה. הבירות המיוחדות של המבשלה מיוצרות על פי חוק הטוהר של שנת 1,516.

בירה סמיקלאוס מיוצרת רק פעם בשנה, בתאריך 6 בדצמבר (יומו של סנט ניקולס) ואז מיושנת במשך 10 חודשים לפני שנארזת בבקבוקים. ניתן להמשיך ליישן אותה מספר שנים לשיפור הטעם. הבירה ששתיתי הוכנסה לבקבוק בשנת 2014 כך שהייתה צעירה מאד.

קראביס

CrabbiesWGלא כולם יקבלו את קראביס במסגרת ההגדרה של בירה. היא בהחלט לא עומדת בתקן הטוהר הגרמני לבירה, רחוק מזה. מרכיבי המשקה האלכוהולי הם: מים מוגזים, כוהל מיין ג'ינג'ר, יין מחוזק, סוכר ועוד כמה חומרי טעם, ריח ושימור. למרות זאת היצרן האנגלי שלה נתן לה את השם "Crabbie`s Original Alcoholic Ginger Beer".

הטעם הוא טעם ג'ינג'רי בולט והמשקה טעים. כמות האלכוהול נמוכה , 4% בלבד וכמות הקלוריות סבירה, 53 קלוריות לכל 100 מיליליטר משקה. טעים, אבל לא הייתי מכנה את המשקה בירה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.