בירות: הובגובלין גולד ורובי ממבשלת וויצ'ווד

שתי הבירות החדשות של מבשלת וויצ'ווד ( Wychwood Brewery) ששתיתי, לא מיועדות לשוק העולמי לפי אתר המבשלה, אבל מצאו את דרכן אל מדפי השופרסל ואל המקרר שלי.

שתי הבירות, מסוג אייל אנגלי, טעימות ונעימות לשתיה כמו בירות קודמות שטעמתי מאותה מבשלה.

הובגובלין גולד מכילה 4.5% אלכוהול ויש בה 41 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. הרכיבים: מים, לתת שעורה, לתת חיטה, כשות ושמרים. הבירה כבר יובאה לישראל בעבר בשם דומה, גולד הובגובלין עם תוית קצת שונה.

הובגובלין רובי מכילה 5.2% אלכוהול ויש בה 42 קלוריות בכל 100 מיליליטר בירה. הרכיבים: מים, לתת שעורה, כשות ושמרים.

אם הרכיבים כל כך דומים, מדוע צבען של הבירות כל כך שונה? ובכלל, הרכיבים של רוב הבירות הן די זהים ובכל זאת יש בירות בהירות מאד ויש כהות עד שחורות.

הסוד הוא בדרך כלל בתהליך העיבוד של השעורה או החיטה. התעמקתי קצת ברכיב הבסיסי הזה של הבירות. לבישול בירות מסוג אייל בהיר או זהוב משתמשים בדרך כלל בסוג אחד של לתת שעורה (או חיטה או שתיהן) שעבר תהליך ייבוש בטמפרטורה של 95 עד 105 מעלות צלזיוס. הנבט המיובש בהיר ושומר על כל האנזימים המקוריים. זהו הסוג הנפוץ ביותר בשימוש כסוג יחיד או כבסיס לסוגים נוספים.

להשגת צבע כהה יותר, הנבט עובר תהליך ייבוש בטמפרטורה של 150-160 מעלות צלזיוס שמלבד הצבע גם מפתח ניחוחות מיוחדים כמו קקאו ושוקולד בלתת מסוג שוקולד או טמפרטורה גבוהה יותר בתנורי תוף מסתובבים לייצור לתת קריסטלי שלו ניחוח קרמל. בהובגובלין רובי משתמשים בכל שלושת הסוגים האלו לקבלת הצבע הכהה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בירה, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.